Sonic City maakt eerste namen bekend: o.m. Savages, Kate Tempest en SUUNS

Kate Tempest © Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Naast curator Savages komen ook onder meer Kate Tempest en SUUNS op 12 en 13 november naar De Kreun in Kortrijk voor het Sonic City-festival.

Vorige maand raakte al bekend dat Savages, het Britse wildewijvencombo rond frontvrouw Jehnny Beth, voor curator mag spelen op de komende editie van Sonic City.

Nu zijn ook de eerste lading namen onthuld die Beth en co. selecteerden. De meest ronkende zijn de Londense rapster Kate Tempest en de Canadese rockband SUUNS, die beiden op zaterdag 12 november van de partij zullen zijn. Zakken die dag nog af naar De Kreun: de Canadese zangeres en gewezen Caribou-sidekick Jessy Lanza en Inga Copeland, één helft van Hype Williams – niet de regisseur uiteraard, wel de Britse electroband.

Savages
Savages

Op zondag speelt Savages zelf ten dans. In hun voorprogramma staan vooral veel aanverwante artiesten: Johnny Hostile (vaste producer van de band), Kite Base (de andere groep van Savages-bassiste Ayse Hassan) en A Dead Forest Index (een duo waarmee Jehnny Beth en de haren al veelvuldig samenwerkten). Nog op de affiche: de Russische postpunkband Motorama en het nog onbekende Don Teel Curtis.

In een later stadium worden er nog vier extra bands aangekondigd voor zaterdag, en twee voor zondag. Weekendtickets en Early Birdtickets zijn reeds uitverkocht, dagtickets zijn vanaf nu te koop via www.soniccity.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content