Marina Abramovic Instituut biedt Jay-Z verontschuldigingen aan

Amerikaanse rapper Jay-Z © REUTERS

Excuses aan Jay-Z en Marina Abramovic. Het Marina Abramovic Instituut heeft bevestigd dat Jay-Z wel degelijk een donatie geschonken heeft, ondanks eerdere beschuldigingen van Marina Abramovic. Het instituut was gewoonweg vergeten de Servische kunstenares hiervan op de hoogte te brengen.

Jay-Z blijkt dan toch niet zo achterbaks als gedacht. In een officieel statement heeft het Marina Abramovic Instituut toegegeven dat de Amerikaanse rapper een rijkelijke gift had toegestuurd, ondanks de recente beschuldiging van Abramovic die in het magazine Spike Art het tegendeel beweerde. Het instituut gaf schromelijk toe dat het er niet in geslaagd was om de kunstenares op de hoogte te brengen van de vrijgevigheid van Jay-Z. Daarom biedt het aan beide artiesten zijn verontschuldigingen aan: ‘We tonen oprecht onze spijt aan Marina Abramovic en Shawn ‘Jay-Z’ Carter.’

Vete tussen de kunsten

De vete tussen de kunstenares en Jay-Z ontstond toen Abramovic de zanger verweet dat hij zijn belofte aan haar niet was nagekomen. Twee jaar geleden sloegen de koning van de rap en de zogenaamde ‘grootmoeder van de performance art’ de handen in elkaar. Jay-Z kreeg toestemming om de videoclip voor zijn nieuw nummer Picasso Baby op het bekende werk van Abramovic The Artist is Present te baseren, op voorwaarde dat hij Abramovic financieel zou helpen met de lancering van haar eigen instituut.

Geen probleem voor Jay-Z, die naar eigen zeggen een grote kunstliefhebber is. Maar Abramovic had dus geen weet van de transactie die de rapper had uitgevoerd. Teleurgesteld en furieus zei de kunstenares dat ‘Jay-Z haar gewoon misbruikt had’.

Jay-Z bewijst onschuld

Jay-Z pikte die beschuldiging niet en stuurde de producer van zijn muziekvideo erop uit om de zaken recht te zetten. Jeanne Greenberg Rohatyn las op de radiozender ArtNet een ontvangstsbewijs voor dat aantoonde dat de rapper geen loze woorden had gesproken, maar zijn belofte had omgezet in daden.

Het Marina Abramovic Instituut bevestigde even later de schenking. Het ziet er dus naar uit dat de rapper en de kunstenares de strijdbijl kunnen begraven.(FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content