Low-drummer en -zangeres Mimi Parker overleden

© Getty

Mimi Parker, bekend als drummer en zangeres van de indiegroep Low, is overleden, wellicht door de gevolgen van kanker. Dat meldt haar echtgenoot en medebandlid Alan Sparhawk op sociale media.

In 1993 werd Low opgericht door Mimi Parker en haar echtgenoot Alan Sparhawk. Dankzij het lage tempo van hun muziek en de minimalistische inkleding werd hun stijl vaak beschreven als ‘slowcore’, al stonden de groepsleden zelf niet achter die term. In een carrière van bijna drie jaar bouwde Low een reputatie op als een van de meest gerespecteerde groepen in het indiecircuit.

Op de sociale media van Low laat Sparhawk weten dat Parker gisterenavond overleden is. Een doodsoorzaak werd niet expliciet meegedeeld, maar het was geweten dat Parker sinds december 2020 aan eierstokkanker leed. Niet zo lang geleden werd de tour van Low nog geannuleerd vanwege Parkers gezondheidsproblemen.

Normaal gezien zou Low volgend weekend op Sonic City Festival in Kortrijk spelen, waar de groep ook dienst deed als curator. Vanwege Parkers gezondheidsproblemen werd ook de passage in Kortrijk afgelast. In mei speelde Low wel nog in de Trix te Antwerpen.

Friends, it’s hard to put the universe into language and into a short message, but She passed away last night,…

Posted by Low on Sunday, November 6, 2022

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content