Isolde Lasoen gaat helemaal solo: ‘Het was nooit mijn bedoeling zangeres te worden’

© © Piet Stellamans

Dat Isolde met meer dan drumsticks uit de voeten kan, bewees ze al met zang en trompet aan de zijde van Daan. Nu gaat ze in haar eentje verder.

De helft van de songs op je eerste soloalbum Cartes postales zing je in het Frans. Brandende ambities over de landsgrens?

Isolde Lasoen: Ik zou mezelf eerder realistisch ambitieus noemen. (lacht) Voor die Franse teksten heb ik de hulp ingeroepen van Mabel Moreno, een Brusselse dichteres, want stel – stél! – dat er vanuit Frankrijk interesse komt voor Cartes postales, dan wil ik niet afgerekend worden op mijn teksten. Met een exotisch accent kunnen ze leven, maar grammaticaal mag je er geen steken laten vallen. Soit, het zou een droom zijn, in Frankrijk voet aan de grond krijgen, maar ik zal al blij zijn als het album over de taalgrens iets doet bewegen.

Het zou een droom zijn, in Frankrijk voet aan de grond krijgen

Van jaren in de achterhoede naar het voorplan: hoe lang broed je al op die stap?

Lasoen: Eerlijk: het was nooit mijn bedoeling zangeres te worden. Ik ben altijd heel blij geweest achter mijn drumstel, andere mensen bleven me maar aansporen om te zingen. Ik ben in het idee moeten groeien, want mezelf blootgeven vond ik niet echt evident. Teksten schrijven, zingen, het heft in eigen handen nemen, zelf mijn mannetje staan en mijn plan trekken: ik moest eraan wennen. Bijvoorbeeld dat ik nu anderen om hulp moest vragen, vond ik moeilijk. Ik sta liever ten dienste van.

Deze plaat is dus niet ‘de wraak van de drummer’?

Lasoen: (lacht) Neen, totaal niet! Ik heb mij wel laten gaan op het vlak van orkestraties. Strijkers, blazers, vintage synths en vele melodische lagen boven elkaar, Lekker decadent bij momenten, maar de behoefte om de solodrummer te gaan uithangen was – en is – er totaal niet.

Isolde Lasoen

– Wie?

Isolde Lasoen, vaste beroerster van de drumvellen bij Daan, soms ook aan de slag bij Roland, Flip Kowlier en The Whodads.

– Wat?

Debuutalbum Cartes postales als Isolde (na een solo-ep als Isolde & Les Bens).

– Wanneer?

27/10, albumpresentatie op 1/11 in de Balzaal van de Vooruit, Gent.

– Waarom luisteren?

Op Cartes postales haalt ze weelderige arrangementen, Bond-riedels, en madelieflijke pop à la Feist uit de kast.


Lees ook: BEL20: twintig Belgische platen die uw belegging waard zijn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content