Herlees de liveblog van Pukkelpop Dag 3

© Belga

Ook op dag 3 viel er weer heel wat muziek te ontdekken op de festivalweide van Kiewit. Herlees hier de recensies en blader door de vele fotosliders.

Lees de concertverslagen van onze muziekjournalisten ter plaatse Dirk Steenhaut, Michael Ilegems en Geert Zagers, met concertbeelden van rockfotograaf Koen Keppens.

00u20: Wij sluiten af voor vandaag. Maar het publiek op de festivalweide gaat nog lang niet slapen. Goose (Main Stage) en straks Michael Midnight sluiten deze laatste festivaldag af. Alles over de laatste concerten van dag 3 leest u morgen op Focus.be!

00u05: De zusjes van Haim kregen revanche na het mindere concert op Rock Werchter. Het verslag leest u hier.

23u20: De donkere sprookjeswereld van Bat For Lashes kon onze recensent wel bekoren.

23u00: Het hardere werk van Amenra was vandaag in de Wablief?!-tent te horen. Hier zie je de foto’s.

22u50: Na een stilte van vier jaar verraste Franz Ferdinand het publiek met een feestje. Lees het verslag hier.

22u35: Bekijk de sfeervolle foto’s van het optreden van The Soft Moon.

22u25: ‘Het werk uit hun laatste album ‘Holy Fire’ heeft stadionallures, maar werd door het publiek in Kiewit – er stond beduidend minder volk dan een uur eerder bij Triggerfinger – eerder lauw onthaald.’ Lees het volledige verslag van Foals.

21u55: Terwijl het festival zijn laatste uren ingaat met onder meer Paul Kalkbrenner, kan u ondertussen kijken naar de foto’s van de concerten van Foals en Dans Dans.

21u05: De dames van Deap Vally leken het erg warm te hebben. Ze speelden in hun bikini-topjes en jeansshortjes. Hier is het fotoverslag.

20u45: De heren van Dans Dans gaven het beste van zichzelf in de Wablief?!-tent. Volgens Michael Ilegems veranderde de tent in een groezelig jazzcafé.

20u30: Triggerfinger beleefde volgens Dirk Steenhaut een ware triomf op de festivalweide. Waarom? Dat leest u hier.

20u15: Zo meteen staat Franz Ferdinand op de Main Stage, daar worden ze gevolgd door The xx. Twee bands waar heel wat festivalbezoekers naar uit kijken. Ook de dames van Haim zullen straks de pannen van het dak spelen.

19u45: De altrockband Bosnian Rainbows kon rekenen op hun excentrieke zangeres, de fotoreeks van Koen Keppens bewijst dit. De Australische heren van Jagwar Ma veroverden met hun psychedelische electro-rave-pop de Castello.

19u00: Daarnet kreeg Triggerfinger eerder ‘vreemd’ bezoek. Will Tura vervoegde de heren op de Main Stage. Studio Brussel deelde deze foto.

18u00: Het concert van Alabama Shakes blies Dirk Steenhaut niet omver, zijn recensie lees je hier. De foto’s van het concert zijn hier te bewonderen.

17u30: De Australische indiepopband San Cisco stond deze middag in de Marquee, hier vind je het fotoverslag. S O H N bleek dé revelatie van Pukkelpop te zijn. Benieuwd? Klik hier voor de beelden van Koen Keppens.

16u45: Om 17u laten de mannen van Triggerfinger hun geluidsbombardement los op het publiek van de Main Stage. Zullen ze het smaken?

16u15: Het concert van S O H N in de Castello is volgens onze recensent Geert Zagers dé ontdekking van Pukkelpop 2013. Lees zijn recensie hier.

16u00: Pokey LaFarge en Noisettes gaven al het beste van zichzelf. Fotograaf Koen Keppens verzamelde enkele leuke concertbeelden.

15u30: Het optreden van Regina Spektor ging zopas de mist in door technische problemen. De set van de zangeres, die met een drummer en een cellist op het podium stond, werd voortdurend verstoord door een soort witte ruis die pijn deed aan de oren. Spektor onderbrak haar set verscheidene keren om daarna definitef van het podium te verdwijnen met de mededeling dat “something was very broken”.

Het bleek om de mengtafel te gaan die haar crew zelf had meegebracht. De schuld lag dus niet bij de organisatie van Pukkelpop. Uiteindelijk kreeg Spektor, tot opluchting van haar fans, toch nog tien minuten om in haar eentje, met een microfoon voor haar piano en één voor haar stem, drie nummers te spelen. Na afsluiter ‘Samson’ verontschuldigde ze zich en bedankte ze de toeschouwers voor hun geduld.

14u30: Onze muziekkenners Michael Ilegems en Dirk Steenhaut selecteerden enkele must-sees op deze derde festivaldag. Geen knallende namen, maar bands waar je beslist even de tijd moet voor nemen.

Delvis (zaterdag, 15u25, Wablief?!) Dat Niels Delvaux alias Delvis over de beste soulstem van ons land beschikt, bewees hij met de single en Canvas-zomertune ‘Tell Me’. Al wil Delvaux het zelf geen single noemen. “Dat nummer is snel opgenomen, dus pin ons niet vast op dat geluid”, zei hij zopas in Knack Focus. Welk geluid hij dan wel voor ogen heeft met Delvis, hoort u zaterdag in de Wablief?!-tent.

Dans Dans (zaterdag,17u, Wablief?!) Dit trio rond Bert Dockx (Flying Horseman) overgiet songs van onder meer Tom Waits, Sun Ra, David Bowie en Ennio Morricone met een sausje van garagejazz, psychedelische blues, filmmuziek en zelfs postrock. Kijk kijk!

The Knife (zaterdag, 21u15, Marquee) Het Zweedse duo pakt in Kiewit uit met een bevreemdende theaterperformance rond de dystopische klanken – je kunt het bezwaarlijk songs noemen – uit hun laatste album ‘Shaking The Habitual’. Verwacht geen concert, maar een brainwash.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

14u15: Vandaag staan er heel wat toppers op het programma, maar gisteren konden Low en James Blake onze recensenten bekoren. Bekijk hier het fotoverslag.

12u45: Bewolkt, maar drukkend warm zijn de festivalcondities voor de laatste dag van Pukkelpop 2013. De Belgische band Mintzkov mocht de aftrap geven. Tot dusver verloopt deze editie erg rustig, met vooral veel muziekplezier. De vrijwilligers en professionals van de politie en het Vlaamse Kruis hebben zelden zo weinig werk om handen gehad als bij deze editie van Pukkelpop, zo vertellen ze in de centrale commandopost. Op en buiten het festivalterrein is alles onder controle. Op enkele kleine vechtpartijen, diefstallen en dronkemansflauwtes na, zijn er geen incidenten gemeld.

Even was er opschudding toen er een gasgeur werd waargenomen bij een handelaar in gas naast het festivalterrein, maar de hulpdiensten konden snel iedereen geruststellen dat het om vals alarm ging. Het verkeer is eveneens onder controle. De politie is massaal aanwezig om de vlotte doorgang te verzekeren. Het openbaar vervoer rondom het festivalterrein draait op maximale capaciteit om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. Ook de taxibedrijven doen gouden zaken.

Verder onthouden we vooral dat het weer ideaal is en de programmatie nog steeds een heel breed publiek van 16 tot 66 jaar bereikt. De diverse muziekgenres op de acht podia kunnen duidelijk de liefhebbers van iedere niche bekoren, zodat Pukkelpop bijna uitsluitend tevreden klanten oplevert. De succesformule van het festival werkt nog steeds.

Op de laatste festivaldag wordt veel volk verwacht voor de optredens van onder meer Triggerfinger, Franz Ferdinand, The XX en Goose, dat straks het hoofdpodium mag afsluiten. (BELGA/AB)

12u30: De mannen van Steak Number Eight vonden het donderdag alleszins geweldig in de Wablief?!-tent. Ze postten deze ochtend een foto op twitter.

11u45: De ochtend van Pukkelpopdag drie is voor heel wat festivalgangers al iets lastiger. De Belgen van Mintzkov kregen vandaag de eer om de festivalweide te wekken, zij openden een halfuurtje geleden de Main Stage.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content