Geluidsoverlast voor buurtbewoners Pukkelpop

© BELGA

De eerste optredens van Pukkelpop kenden een matige belangstelling, allicht door de wilde feestnacht die eraan vooraf ging. Voor de buurtbewoners was er iets minder lol aan de eerste muziekavond, die heel wat mensen uit hun slaap hield.

Door het uitstekende weer van woensdagavond, waren de campingbezoekers massaal naar het festivalterrein afgezakt voor de allereerste optredens, die zij exclusief mochten bijwonen. Het werd meteen een groots openingsfeest, waarbij Chokri Mahassine het vuurwerk een eerste keer liet knallen. Tot vier uur ’s nachts daverden de beats door Kiewit.

Voor de buurtbewoners was dat minder aangenaam. De wind was dit jaar niet in hun voordeel, waardoor het geluid zich over de aanpalende wijken verspreidde en er in vergelijking met voorgaande jaren veel geluidsoverlast was.

Overlast was er ook door het plaatselijke verkeer, dat woensdag de hele dag in de soep draaide. Vooral de wagens die vanuit Hasselt naar Zonhoven en Noord-Limburg moesten, dienden erg lang aan te schuiven. De lokale handelaars rond het festivalterrein maakten bovendien hun beklag over het uitblijven van klanten door de omleidingen.

(Belga, JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content