Feest in het Park: Meer dan muziek alleen

© gf

Het is feest aan de Donkvijvers in Oudenaarde. De muzikale vierdaagse ‘Feest in het Park’, een van de gezelligste festivals van Vlaanderen, pakt voor haar twintigste editie uit met enkele nieuwigheden.

Feest in het Park mag dan pas donderdag officieel uit de startblokken schieten, toch zijn alle ogen vandaag al gericht op de festivalsite in Oudenaarde. Reden is ‘A special day in the park’, een heel mooi initiatief van de festivalorganisatie, de stad Oudenaarde en een aantal vzw’s om mensen met een beperking ‘een onvergetelijke festivalervaring te bezorgen’. Met op het programma naast een aantrekkelijke line-up, ook heel wat leuke randanimaties op maat. Deze primeur kadert in de verjaardagseditie van Fi:hP Park dat straks 20 kaarsen mag uitblazen.

Maar het festival pakt dit jaar uit met meer nieuwigheden. Vorig jaar werd het terrein aan de Donkvijvers heringericht, anno 2015 doet Fi:hP het voor het eerst in zijn bestaan met het hoofdpodium in openlucht, onder de noemer Grand Mix. Waar voordien de festivalgangers het benenwerk lieten begaan in een bomvolle tent tot de zweetdruppels ervan af spatten, is het nu lekker scharen onder de vrije hemel voor concerten van headliners als dEUS, Nneka, Buraka Som Sistema en Arsenal. Met weerman Deboosere die ons komende dagen niet onaangename temperaturen belooft, lijkt deze changement de décor nu al een schot in de roos.

Ook nieuw: Café Gloria, zeg maar het dochtercafé van de hippe Charlatan, officieus het epicentrum van het Gentse nachtleven. De bar verhuist speciaal voor deze feesteditie de tafels en stoelen van de Arteveldestad naar een gezellig plekje op de festivalweide, met in haar zog een rist dj’s waaronder Dj Koentje, Catwar & Lilihell, Frankysoo aka Sam Gysel, Porn Georges, Gerald en Thijs El Boucho. Verwacht grooves van de betere soort die uw cocktails nog meer laten smaken.

Een retro-kermis, een gedateerde autoscooter, gezellig ingerichte hoekjes, een strook met foodtrucks, het zijn al heel lang vaste waarden op Feest in het Park

Qua sfeer en gezelligheid zit het trouwens altijd snor op deze muzikale vierdaagse. Het festival, door sommigen het gemoedelijkste van het land genoemd, mikt al jaren op totaalbeleving. ‘Het is misschien wel een groot woord, maar het is wel zo dat we al jaren focussen op meer dan muziek alleen. Een retro-kermis, een gedateerde autoscooter, gezellig ingerichte hoekjes, een strook met foodtrucks, het zijn al heel lang vaste waarden op Feest in het Park’, aldus organisator Wim Merchiers.

Zuiver muzikaal speelt ook hun jaarlijkse samenwerking met clubs als Decadence, Charlatan en het lokale Kaffee Hyppo een niet onaardige rol. Zij hosten niet alleen een eigen podium, met hun huisdj’s die ze meenemen wordt ook de barometer van de gemeenzame attractiviteit op peil gehouden. Net als ‘zondag familiedag’, met extra aandacht voor families en kids. Dit jaar is dat niet anders.

De festivalzomer mag dan al in een redelijk ver gevorderd stadium zitten, aan enthousiasme bij het festivalpubliek is hier doorgaans nooit gebrek. (DB)

Feest in het Park, 13/14/15/16 augustus.

Knack Focus brengt de vier festivaldagen verslag uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content