Voor de twintigste verjaardag van Feest in het Park pakt de organisatie uit met 'a special day in the park', op woensdag 12 augustus, aan de vooravond van het vierdaagse festival. Onder het motto "give some very special people a very special time" hebben de festivalorganisatie, de stad Oudenaarde en een aantal vzw's de handen in elkaar geslagen om mensen met een beperking "een onvergetelijke festivalervaring te bezorgen."

Randactiviteiten

"Naast een mooi programma kunnen de muziekliefhebbers ook deelnemen aan allerhande randactiviteiten"

"Ook mensen met een beperking gaan graag naar een festival, maar krijgen daar niet altijd de kans toe", vertelt Noelle Vanhelsuwe, organisator van 'a special day in the park'. "Wij wilden een muziekevenement uit de grond stampen dat volledig op hun maat gemaakt is. De meeste festivals zijn wel voorbereid om die mensen te ontvangen, maar wij hebben altijd al het gevoel gehad dat het net dat beetje meer mag zijn."

Onder meer Urbanus, Admiral Freebee en Gabriel Rios zakken woensdag af naar de Vlaamse Ardennen om de festivalgangers een memorabele dag te bezorgen. Maar Vanhelsuwe en de zijnen gaan nog een stapje verder. "Naast een mooi programma kunnen de muziekliefhebbers ook deelnemen aan allerhande randactiviteiten." Zo kunnen ze zich onder handen laten nemen door een schoonheidsspecialiste of kunnen ze hun ideale outfit kopen in de kringwinkel. "Daarnaast kunnen ze cruisen in een autoscooter of even ontspannen in een rad. Die twee attracties blijven bovendien staan tot zondag", voegt de organisator er aan toe. Ook een fotostudio mocht niet ontbreken.

Mensen met autisme krijgen dan weer een speciale koptelefoon waarmee ze het geluid kunnen regelen en voor de optredens van Janez Detd en Flip Kowlier zijn er doventolken aanwezig.

Backloopproductions
© Backloopproductions

Ook sporttalenten tekenen present

Naast muzikale tenoren tekenen ook enkele lokale sporttalenten present op 'a special day in the park'. Zo zal Celien Van Parijs, een atlete die op de Special Olympics aan de haal ging met drie medailles, morgen aanwezig zijn aan de Donkvijvers. "Ik kijk voornamelijk uit naar Gabriol Rios", klinkt het. De andere optredens zijn voor haar een muzikale duik in het onbekende, maar dat tempert haar enthousiasme niet. Het is namelijk de eerste keer dat zij deelneemt aan zo'n groot muziekevenement.

De organisator verwacht morgen ongeveer 1.500 aanwezigen. Toch blijft het koffiedik kijken of er de komende jaren een tweede editie van 'a special day in the park' op poten zal worden gezet. "We willen eerst de reacties op deze editie afwachten. Maar als er veel vraag naar is, sluiten we zeker niet uit dat er een vervolg komt", besluit Vanhelsuwe.

Voor de twintigste verjaardag van Feest in het Park pakt de organisatie uit met 'a special day in the park', op woensdag 12 augustus, aan de vooravond van het vierdaagse festival. Onder het motto "give some very special people a very special time" hebben de festivalorganisatie, de stad Oudenaarde en een aantal vzw's de handen in elkaar geslagen om mensen met een beperking "een onvergetelijke festivalervaring te bezorgen." "Ook mensen met een beperking gaan graag naar een festival, maar krijgen daar niet altijd de kans toe", vertelt Noelle Vanhelsuwe, organisator van 'a special day in the park'. "Wij wilden een muziekevenement uit de grond stampen dat volledig op hun maat gemaakt is. De meeste festivals zijn wel voorbereid om die mensen te ontvangen, maar wij hebben altijd al het gevoel gehad dat het net dat beetje meer mag zijn." Onder meer Urbanus, Admiral Freebee en Gabriel Rios zakken woensdag af naar de Vlaamse Ardennen om de festivalgangers een memorabele dag te bezorgen. Maar Vanhelsuwe en de zijnen gaan nog een stapje verder. "Naast een mooi programma kunnen de muziekliefhebbers ook deelnemen aan allerhande randactiviteiten." Zo kunnen ze zich onder handen laten nemen door een schoonheidsspecialiste of kunnen ze hun ideale outfit kopen in de kringwinkel. "Daarnaast kunnen ze cruisen in een autoscooter of even ontspannen in een rad. Die twee attracties blijven bovendien staan tot zondag", voegt de organisator er aan toe. Ook een fotostudio mocht niet ontbreken. Mensen met autisme krijgen dan weer een speciale koptelefoon waarmee ze het geluid kunnen regelen en voor de optredens van Janez Detd en Flip Kowlier zijn er doventolken aanwezig. Naast muzikale tenoren tekenen ook enkele lokale sporttalenten present op 'a special day in the park'. Zo zal Celien Van Parijs, een atlete die op de Special Olympics aan de haal ging met drie medailles, morgen aanwezig zijn aan de Donkvijvers. "Ik kijk voornamelijk uit naar Gabriol Rios", klinkt het. De andere optredens zijn voor haar een muzikale duik in het onbekende, maar dat tempert haar enthousiasme niet. Het is namelijk de eerste keer dat zij deelneemt aan zo'n groot muziekevenement. De organisator verwacht morgen ongeveer 1.500 aanwezigen. Toch blijft het koffiedik kijken of er de komende jaren een tweede editie van 'a special day in the park' op poten zal worden gezet. "We willen eerst de reacties op deze editie afwachten. Maar als er veel vraag naar is, sluiten we zeker niet uit dat er een vervolg komt", besluit Vanhelsuwe.