Eagles of Death Metal onderbreekt Europese tour door blessure Jesse Hughes

© Michael Ilegems

Eagles of Death Metal annuleert de resterende acht concerten van zijn Europese tournee. Frontman Jesse Hughes scheurde een pees aan zijn vinger en moet van zijn artsen revalideren. De band trad donderdagavond nog op in Vorst Nationaal in Brussel.

Eagles of Death Metal laat in een mededeling weten de rest van zijn Europese ‘Nos Amis’-tournee stop te zetten. Het gaat in totaal om acht concerten. Zanger-gitarist Jesse Hughes raakte geblesseerd aan zijn vinger en moet revalideren. ‘Hij heeft ondanks de blessure geprobeerd te spelen, maar de artsen hebben hem gezegd dat hij riskeerde die te verergeren indien hij niet meteen stopte. Hij ziet zich dus verplicht meerdere concertweken te annuleren’, luidt het.

‘Ik ben er het hart van in in Europa niet verder te kunnen gaan met wat een tournee van ons ’tweede leven’ is geworden’, aldus Hughes zelf. ‘Maar ik moet genezen, met het oog op een – nog krachtigere – comeback in Europa komende zomer.’ Wanneer Eagles of Death Metal de tour precies zal hervatten is nog niet bekend.

Donderdag speelde de band nog in Vorst Nationaal in Brussel, nadat een eerder Belgisch concert, op 15 november 2015 in het Koninklijk Circus, geannuleerd werd ten gevolge van de aanslagen in Parijs. Het is niet zeker of Hughes zijn blessure in Vorst opliep.

(Belga/JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content