Blood Orange kondigt nieuw album ‘Freetown Sound’ aan

Devonté Hynes is na drie jaar terug met een nieuwe Blood Orange-plaat ‘Freetown Sound’. Het album dat ‘Cupid Delux’ opvolgt is grotendeels geïnspireerd op oud werk van de Dust Brothers, die onder andere samenwerkten met Beastie Boys. ‘Het is mijn versie van Paul’s Boutique, very cut and paste’.

De naam van het nieuwe Blood-Orange album ‘Freetown Sound’ zou afkomstig zijn van Freetown in Sierra Leone waar Dev Hynes’ vader opgroeide. ‘Ik leg een link naar het Christendom dat in West-Afrika werd geïntroduceerd en hoe het voor zwarte huishoudens vaak hun enige houvast was’, zegt hij in een interview met T. Cole Rachel van V Magazine.

De meeste inspiratie voor zijn nieuwe album haalde hij uit oud werk van de Dust Brothers, die nog samenwerkten met de Beastie Boys. ‘Het is mijn versie van hun tweede album ‘Paul’s Boutique’, very cut and paste’, aldus Devonté Hynes. ‘Het speelt als een lange mixtape’.

‘Freetown Sound’ is het derde Blood-Orange album dat volgt op ‘Cupid Delux’ uit 2013. Toch zat hij de voorbije jaren niet stil. Zo werkte hij vorig jaar mee aan de soundtrack voor Gia Coppola’s debuutfilm ‘Palo Alto’. Hij werkte ook al samen met Nelly Furtado en maakte samen met de excentrieke Nieuw-Zeelander Connan Mockasin een EP uit, ‘Marfa Myths 001 EP’.

In tegenstelling tot zijn vorige werk zit er veel meer betekenis achter elke keuze die hij maakte voor het nieuwe album. Het werpt een blik op zijn jeugd en waar hij momenteel staat in het leven. ‘Dit album is heel persoonlijk en daarom waarschijnlijk het meest waardevolle dat ik al gemaakt heb’, aldus Devonté Hynes. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content