Beyoncé grootste kanshebber bij Grammy Awards

Beyoncé.

Beyoncé is de belangrijkste kanshebber bij de komende uitreiking van de Grammy Awards, die gelden als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. De zangeres is met haar album Renaissance negen keer genomineerd. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens een digitale ceremonie

Ook Kendrick Lamar en Adele grossieren in nominaties. Het album Mr. Morale and the Big Steppers van Lamar leverde hem acht nominaties op, Adele volgt samen met Brandi Carlile met zeven kansen voor respectievelijk 30 en In These Silent Days.

De vier zijn met hun platen allemaal geselecteerd voor de belangrijkste categorie, die van Album of the Year. Ook ABBA (Voyage), Mary J. Blige (Good Morning Gorgeous), Coldplay (Music of the Spheres), Lizzo (Special), Harry Styles (Harry’s House) en Bad Bunny (Un Verano Sin Ti) zijn daarvoor genomineerd. De nominatie voor Bad Bunny is bijzonder: het is de eerste keer dat een latinplaat kans maakt in deze categorie.

Beyoncé, Adele, Lamar en Carlile gaan ook op in de categorie Record of the Year voor respectievelijk Break My Soul, Easy On Me, The Heart Part 5 en You and Me on the Rock. Ook ABBA, Blige, Doja Cat, Steve Lacy, Lizzo en Styles zijn hiervoor geselecteerd.

De Grammy’s worden op 5 februari in Los Angeles uitgereikt.

Partner Content