Bassist Berre Bergen (oa. The Scabs, De Kreuners, Lynx) overleden

Berre Bergen (rechts) samen met de andere Kreuners. © .

Berre Bergen, de vroegere bassist van onder meer The Scabs en De Kreuners, is zondag op 53-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie maandag bevestigd aan Belga.

Robert “Berre” Bergen maakte vanaf het begin van de jaren tachtig deel uit van de Diestse rockgroep The Scabs. Hij speelde mee op de eerste vier albums van de band. Zo is hij nog te horen op enkele Scabs-klassiekers, zoals “Matchbox Car” en “Crystal Eyes”. Maar eind jaren tachtig stapte hij over naar de Nederlandstalige rockband De Kreuners.

Net op dat moment maakte die groep ook een opmerkelijke comeback met de plaat “Hier en Nu”, die grote hits als “Verliefd Op Chris Lomme”, “Ik Wil Je” en “Maak Me Wakker” bevat.

Bergen zal uiteindelijk op vier Kreuners-albums meespelen vooraleer hij de band definitief vaarwel zegt. Tussendoor probeerde hij ook eigen project uit de grond te stampen, maar zijn band Lynx zou nooit het verhoopte succes kennen.

Daarnaast liet Bergen, die getrouwd is met gewezen Def Dames Dope-zangeres Larissa Ceulemans, zich ook in het lichtere genre opmerken. Zo was hij nog betrokken bij de productie van een album van Sam Gooris, meldt de website van het Vlaamse Muziekarchief.

Zondag overleed Bergen in een ziekenhuis in Herentals aan een jarenlang aanslepend longemfyseem. Hij stierf in het bijzijn van zijn familie. Nu vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen mensen in het uitvaartcentrum Verstappen in Lichtaart een laatste groet brengen.

De uitvaartplechtigheid zelf zal een dag later om 11.00 uur plaatsvinden in de aula van datzelfde uitvaartcentrum. De familie vraagt om die uitvaart in alle sereniteit, en zonder aanwezigheid van de pers, te laten verlopen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content