Avishai Cohen, John Zorn en Alfa Mist naar Jazz Middelheim

Alfa Mist op Cheltenham Jazz Festival in 2019 © Getty

Jazz Middelheim duurt dit jaar niet vier maar vijf dagen: van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 augustus. Onder meer Avishai Cohen, John Zorn, Stuff, en Alfa Mist spelen er in het idyllische Park den Brandt. Bezoekers zullen een coronapas of negatieve coronatest moeten voorleggen om de festivalweide te betreden.

Jazz Middelheim is traditioneel een vierdaagse die begint op een donderdag midden augustus, maar het festival verandert dit jaar noodgedwongen van koers. Het schuift een dag op om volop gebruik te kunnen maken van de door het Overlegcomité aangeboden mogelijkheid om grote festivals te organiseren. En er komt een extra concertdag bij.

De organisatie maakt zich sterk dat de affiche ondanks de pandemie erg internationaal zal zijn. Onder meer de Israëlische bassist Avishai Cohen, het Amerikaanse trio John Zorn, Laurie Anderson & Bill Laswell en de Tunesische oedlegende Anouar Brahem moeten daar als headliners voor zorgen. Zijn ook van de partij: Stuff, Portico Quartet, Alfa Mist, Emma-Jean Thackray, Lefto, Nag, Kau Trio, Boombox Experiments, Echt! en Mixmonk.

Op de openingsdag wil Jazz Middelheim de heropleving van de festivalzomer vieren. Met elektronische muziek en hedendaagse jazz kunnen festivalgangers er (eindelijk) de benen strekken. Op zaterdag is er dan weer ruimte voor gevestigde Amerikaanse waarden als John Zorn en wijlen Thelonious Monk (in de vorm van een ode door Mixmonk). Zondag komt er vooral Afrikaanse, Aziatische en Europese jazz aan bod, maandag is het onder meer de beurt aan Avishai Cohen Trio met hun mix van jazz en klassieke muziek. De affiche (en ticketprijs) van dinsdag 17 augustus moet nog worden onthuld. (Belga)

Jazz Middelheim

13 tot 17 augustus 2021. Tickets kosten 39 euro voor 13 en 15 augustus en 44 euro voor 14 en 16 augustus. Ze zijn te koop via de website van het festival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content