X-Men, The Ultimate Collection

De vijf films werden in een fraai, X-vormig doosje gestopt samen met enkele postkaarten. Elke episode is voorzien van een audiocommentaar plus een copieuze dosis interviews, deleted scenes en docu’s, samen goed voor uren extra kijkplezier.

X-Men: The Ultimate Collection

Films: * tot ****

Extra’s: ****

De ster

Professor X, die een school heeft opgericht waar jonge mutanten met hun superkrachten leren omgaan om in harmonie samen te leven met gewone mensen. Diens nemesis Magneto gelooft niet in een cohabitatie en wil de scheef bekeken mutanten zo snel mogelijk aan de macht.

Het brein

Stripauteur Stan Lee en tekenaar Jack Kirkby, het team dat ook The Hulk en Spider-Man bedacht. Beide Marvel Comic-goeroes creëerden hun super(anti)heldenteam – met verder ook Wolverine, Storm en Nightcrawler – in de jaren 60 als verdoken commentaar op de discriminatie van minderheden en de rode koorts tijdens de Koude Oorlog.

De franchise

In 2000 maakten X, Magneto en co hun Hollywooddebuut met Bryan ‘Usual Suspects’ Singers X-Men, nog steeds een van de beste spandexfilms ooit gemaakt. Twee sequels volgden: het eveneens uitstekende, door Singer geregisseerde X-2 (2003) en het inferieure The Last Stand (2006). Ook de spin-off X-Men Origins: Wolverine (2008) ontgoochelde, in tegenstelling tot de recente prequel X-Men First Class (2011) met James McAvoy en Michael Fassbender als de jonge Xavier en Magneto.

De klassieker

X-Men uit 2000. Het bewijs dat blitse special effects, knallende actie en intelligente ideeën wel degelijk in een superheldenfilm kunnen worden gepropt.

De box

De vijf films – in prima HD-transfer – werden in een fraai, X-vormig doosje gestopt samen met enkele postkaarten. Elke episode is voorzien van een audiocommentaar plus een copieuze dosis interviews, deleted scenes en docu’s, samen goed voor uren extra kijkplezier.

Dave Mestdach

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content