Slecht nieuws voor bioscopen: Warner Bros brengt films tegelijk in bioscoop en via streaming uit (video)

© Getty

Warner Bros gaat volgend jaar alle nieuwe films tegelijkertijd in de bioscoop en op zijn eigen streamingdienst aanbieden. De filmstudio lanceert de nieuwe strategie naar aanleiding van de corona-epidemie. Bioscopen dreigen door de aankondiging veel bezoekers te verliezen.

Zeventien films, waaronder Godzilla vs. Kong, The Suicide Squad, Dune en The Matrix 4, zullen zo op de dag van hun première al bekeken kunnen worden op HBO Max, de streamingdienst van Warner Bros. Normaal gezien kunnen films pas weken of maanden na de bioscooppremière gestreamd worden.

De nieuwe films zullen een maand lang via het streamingkanaal worden aangeboden. Daarna kunnen ze alleen nog maar in de cinema bekeken worden.

Lees verder onder de video

Volgens WarnerMedia, het bedrijf achter de filmstudio, is de stap noodzakelijk door de coronacrisis. Bioscopen in Amerika bleven door de pandemie dicht en bezoek bleef weg. Warner denkt dat bioscopen in de Verenigde Staten ook in 2021 minder vaak open zullen zijn of slechts een beperkt aantal bezoekers zullen kunnen ontvangen.

De cinemazalen zijn fel gekant tegen het plan omdat ze zo heel wat inkomsten dreigen mis te lopen. Na de aankondiging donderdagavond zijn de bioscoopketens AMC en Cinemark onderuit gegaan op de beurs van New York. Ze leverden 16 en bijna 22 procent in. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content