Rundskop haalt shortlist voor Oscars

© Belga

Rundskop, het prijzenwinnende langspeelfilmdebuut van regisseur Michael J. Roskam, is opgenomen in de shortlist voor de Oscar voor de Niet-Engelstalige film.

De shortlist voor de Oscar voor de Niet-Engelstalige film bevat nog negen films, komende van een totaal van 64 inzendingen in de Foreign Language-categorie. Volgende dinsdag weten we of de film met een hormonale Matthias Schoenaerts ook de eindselectie van vijf films voor de 84ste Academy Awards haalt.

Zowel Roskam, momenteel in de VS om de prent te promoten, als producent Bart Van Langendonck is opgetogen met de opname van de film over de hormonenmaffia in de shortlist, zo blijkt uit een communiqué van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Naast “Rundskop” (in de VS bekend als “Bullhead”) bevat de shortlist ook de ronkende namen van Wim Wenders (“Pina”), Agnieszka Holland (“In Darkness”), Ole Christian Madsen (“Superclasico”) en Asghar Farhadi (het eveneens al vaak bekroonde “A Separation”).

De andere geselecteerden klinken minder bekend in de oren: “Monsieur Lazhar” van Philippe Falardeau (Canada), “Footnote” van Joseph Cedar (Israël), “Omar killed me” van Roschdy Dem (Marokko) en “Warriors of the Rainbow: Seediq Bay” van Wei Te-sheng uit Taiwan. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content