Hildur Guðnadóttir wint Film Composer of the Year Award op World Soundtrack Awards

Hildur Guðnadóttir won in februari 2020 al een Oscar voor de soundtrack van de film Joker. In oktober voegde ze daar Film Composer of the Year Award aan toe, 24 oktober 2020. © Reuters

De IJslandse componiste Hildur Guðnadóttir wint de Film Composer of the Year Award voor de film Joker en de Amerikaan Nicholas Britell pakt de TV Composer of the Year Award voor de muziek voor de serie Succession. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt op de 20ste uitreiking van de World Soundtrack Awards (WSA), het slotevenement van het Film Fest Gent.

Guðnadóttir kreeg ook al een Oscar voor de score van Joker. Ze was twee jaar geleden al genomineerd voor de Discovery of the Year Award in Gent voor haar muziek voor Sicario: Day of the Soldado, en vorig jaar werd ze verkozen tot Television Composer of the Year dankzij haar score voor Chernobyl.

Ook de Belgische componist Hannes De Maeyer, bekend van zijn samenwerkingen met onder meer Adil El Arbi & Bilall Fallah, valt in de prijzen. Met zijn grandioze score voor Torpedo van Sven Huybrechts ontvangt De Maeyer de World Soundtrack Award for Best Original Score for a Belgian Production, meldt het filmfestival.

De World Soundtrack Award for Best Original Song gaat naar het nummer Stand Up van Joshuah Brian Campbell & Cynthia Erivo dat werd geschreven voor het slavernijdrama Harriet. De WSA Discovery of the Year 2020 is Bryce Dessner die het door Netflix geproduceerde The Two Popes van Fernando Meirelles – met Jonathan Pryce en Anthony Hopkins in de hoofdrol – van originele muziek voorzag.

De publieksprijs was dit jaar voor Alfonso G. Aguilar en de muziek voor de animatiefilm Klaus. De Libanees-Franse componist Gabriel Yared, die twintig jaar geleden de allereerste centrale gast was van de WSA, kreeg een Lifetime Achievement Award.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content