Gezocht: Figuranten en auto’s voor de nieuwe film van Felix Van Groeningen

© Belga

Felix Van Groeningen is voor zijn nieuwe film nog dringend op zoek naar figuranten die willen feesten in de ‘Belgica’, eigenaars van (moderne) oldtimers en hoogzwangere vrouwen. De opnames starten in december.

Begin december starten de opnames van Belgica, de nieuwe film van Felix van Groeningen. Zijn persoonlijke oproep kende al een grote respons, maar het kan nog beter: de Gentse regisseur is nog naarstig op zoek naar figuranten van alle leeftijden, vormen en afkomsten die op de filmset eens flink willen feesten.

Een speciale vermelding is er deze keer voor eigenaars van wagens uit eind jaren tachtig of begin jaren negentig. Wie op zoek was naar een goeie reden om zijn moderne oldtimer nog eens van stal te halen, weet wat te doen.

Ook dringend gezocht: hoogzwangere vrouwen die in principe binnen de twee à drie weken moeten bevallen. Niet om de gelukkige mama’s in spe een rolletje te bezorgen, maar om haar pasgeboren baby zijn eerste ‘stapjes’ in de cinema te laten zetten. Welke acteur of actrice zich in de scène zal ontfermen over de boreling, wordt niet bekendgemaakt. Geïnteresseerden kunnen voor meer info mailen naar lukasdhont@hotmail.com, zo meldt Cinevox.be.

Feestneuzen die alsnog willen meedingen naar een figurantenrol, kunnen zich inschrijven via deze link. Wie zijn auto wil uitlenen voor enkele draaidagen, kan hier het nodige doen. De opnames lopen tot half februari.

Van Groeningen’s opvolger van ‘A Broken Circle Breakdown’ gaat over twee broers (Tom Vermeir en Stef Aerts) die samen een donkere kroeg, de Belgica, willen uitbouwen tot dé hotspot van het nachtleven. Het verhaal is gebaseerd op wat zich in en rond het Gentse café Charlatan afspeelde. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content