Mensen die eens flink uit de bol willen gaan op een filmset zijn bij de Felix van Groeningen aan het goede adres. De Gentse regisseur is voor zijn nieuwe film 'Belgica' op zoek naar veel volk. Vooral figuranten, maar ook voor iets grotere rollen, zo zei hij eerder al in een persoonlijke boodschap (zie onderaan).

Eind januari is het zover, dan starten de opnames van de partyscènes. En daarvoor is hij nog op zoek naar gelijkgestemde zielen: jonge, hippe mensen die voor de camera dansen, headbangen, gin-tonics drinken...

Geïnteresseerden kunnen mailen (met foto) naar figuratiebelgica@gmail.com. Wie geselecteerd wordt, krijgt een uitnodiging met alle praktische info.

'Belgica' - van Groeningens opvolger van 'A Broken Circle Breakdown' - gaat over twee broers (vertolkt door Tom Vermeir en Stef Aerts) die een klein café uitbouwen tot een succesvolle dancing, met het Gentse uitgaansleven als achtergrond. Het verhaal is gebaseerd op wat er zich in en rond café Charlatan afspeelde. De Gentse theatermaker Arne Sierens werkte mee aan het scenario.

Mensen die eens flink uit de bol willen gaan op een filmset zijn bij de Felix van Groeningen aan het goede adres. De Gentse regisseur is voor zijn nieuwe film 'Belgica' op zoek naar veel volk. Vooral figuranten, maar ook voor iets grotere rollen, zo zei hij eerder al in een persoonlijke boodschap (zie onderaan). Eind januari is het zover, dan starten de opnames van de partyscènes. En daarvoor is hij nog op zoek naar gelijkgestemde zielen: jonge, hippe mensen die voor de camera dansen, headbangen, gin-tonics drinken... Geïnteresseerden kunnen mailen (met foto) naar figuratiebelgica@gmail.com. Wie geselecteerd wordt, krijgt een uitnodiging met alle praktische info. 'Belgica' - van Groeningens opvolger van 'A Broken Circle Breakdown' - gaat over twee broers (vertolkt door Tom Vermeir en Stef Aerts) die een klein café uitbouwen tot een succesvolle dancing, met het Gentse uitgaansleven als achtergrond. Het verhaal is gebaseerd op wat er zich in en rond café Charlatan afspeelde. De Gentse theatermaker Arne Sierens werkte mee aan het scenario.