Forbes zet regisseur Lukas Dhont op lijst van beloftevolle jongeren in Europa

De Belgische acteur Victor Polster (links) en regisseur Lukas Dhont poseren voor de camera's tijdens het filmfestival van Cannes, 13 mei 2018 © AFP

De Vlaamse regisseur Lukas Dhont, die momenteel veel lof krijgt voor zijn debuutfilm ‘Girl’, is een van de dertig jongeren in Europa die de komende jaren van zich zal doen spreken in de entertainmentwereld. Althans volgens het Amerikaanse magazine Forbes, dat Dhont opnam in zijn jaarlijkse lijst van talentvolle jongeren (“30 under 30”).

Forbes stelt sinds 2012 een lijst samen van personen onder de dertig jaar die de toekomst vorm zullen geven. In tien categorieën worden telkens 30 namen opgelijst. Er zijn lijsten voor Europa, Noord-Amerika en Azië.

Lukas Dhont figureert dus in de Europese entertainmentlijst. Hij zit er in het gezelschap van onder anderen de Britse acteurs Daniel Radcliffe en Tom Holland, en de Britse zanger George Ezra.

In de categorie wetenschap en gezondheid (“sciende & healthcare) heeft Forbes twee Vlaamse onderzoeksters opgenomen. Het gaat om neurowetenschapster Angelique Van Ombergen (UAntwerpen), die onderzoekt hoe het menselijk lichaam reageert op ruimtevluchten en hoe mensen op andere planeten zouden kunnen leven. Ze is momenteel verbonden aan het Europese ruimtevaartagentschap ESA.

Daarnaast is ook UHasselt-onderzoekster Hannelore Bové een jonge wetenschapster om in het oog te houden, aldus Forbes. In haar onderzoek slaagde ze erin roetdeeltjes in menselijke stalen zoals bloed of urine te detecteren.

En in de categorie handel vinden we een tweeling van “Nederbelgen” terug. Joyce en Raissa de Haas, geboren in Nederland maar op anderhalfjarige leeftijd verhuisd naar Antwerpen, worden door Forbes in het voetlicht gezet als oprichters van het softdrinkmerk Double Dutch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content