Filmfestival Oostende schrapt wintereditie en organiseert coronaproof alternatief

Koen De Bouw, ceremoniemeester van Filmfestival Oostende © belga

Filmfestival Oostende zal in 2021 het festival spreiden over het hele jaar in plaats van het negen dagen durende festival in januari. Dat meldt de organisatie dinsdag. Onder de noemer ‘FFO Nights 2021’ worden de activiteiten gespreid en aangepast in functie van de Belgische filmreleases en de coronamaatregelen.

Vanwege de onzekerheid rond het coronavirus, past Filmfestival Oostende zijn concept aan. In plaats van een negen dagen durend festival van 15 tot en met 23 januari 2021, wordt het festival gespreid over het hele jaar, wanneer het kan en mag. Filmfestival Oostende zal zijn activiteiten spreiden én aanpassen in functie van de Belgische filmreleases en de coronamaatregelen.

Filmfestival Oostende zal telkens een glamoureuze filmavond organiseren met veel aandacht voor Vlaamse films en talent van eigen bodem. Die filmavonden zullen vooral op zaterdag plaatsvinden, met als hoofdevenement een avant-première van een Vlaamse film, in aanwezigheid van cast en crew. Alle Vlaamse bioscopen kunnen intekenen op de streaming van het rodeloperevenement, live vanuit Kinepolis Oostende, om aansluitend de film in avant-première te vertonen. Zo wil het festival ook opnieuw mensen naar de cinemazalen brengen.

Prijsuitreikingen

‘Het is nu meer dan ooit van belang dat we er zijn voor onze filmsector. Daarom hebben we een formule bedacht waarmee we Vlaamse (co-)producties kunnen ondersteunen. We wilden tevens alle bioscoopexploitanten een hart onder de riem steken door de FFO Nights in heel Vlaanderen en Brussel ter beschikking te stellen’, zegt directeur van Filmfestival Oostende Peter Craeymeersch.

Koen De Bouw, die de rol als master in januari 2021 zou opnemen, zal zijn titel voor twee jaar dragen, om zowel de FFO Nights als FFO22 te ondersteunen. De film van Jan Verheyen en Lien Willaert, Red Sandra, die het festival zou openen, blijft een van de hoogtepunten.

De uitreikingen van De Jamies en De Ensors gaan wel door in januari. De uitreiking van De Jamies, de Vlaamse online video awards, zal worden gestreamd via verschillende kanalen op 22 januari. De uitreiking van de Ensors op 23 januari zal te volgen zijn via Canvas. De data en het programma voor de eerste FFO Nights worden begin 2021 bekendgemaakt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content