Dodelijk ongeval op filmset: nabestaanden dienen klacht in tegen Alec Baldwin

Alec Baldwin © Getty

Goed vier maanden na de dood van Halyna Hutchins op de set van de film “Rust”, door een kogel die werd afgevuurd door filmster Alec Baldwin, hebben de nabestaanden een klacht ingediend. Baldwin en andere medewerkers van de film worden beschuldigd van grove nalatigheid.

De klacht werd dinsdag ingediend in Santa Fe, in de staat New Mexico. Advocaat Brian Panish zei op een persconferentie in Los Angeles dat bij de opname van de film verschillende voorzorgsmaatregelen niet gerespecteerd werden.

De nabestaanden vragen na het “tragische verlies” van de cameravrouw een schadevergoeding. Om hoeveel geld het gaat, werd niet bekendgemaakt. Of die vergoeding wordt toegekend, zal bepaald worden tijdens een proces met een jury.

Bij het voorval raakte de 42-jarige Hutchins dodelijk verwond, regisseur Joel Souza werd aan de schouder geraakt. Baldwin speelde de hoofdrol en was ook als producent betrokken bij de film. Onderzoek wees uit dat de Colt die Baldwin bij een repetitie vast had een echte kogel bevatte. Baldwin was daarvan zelf niet op de hoogte. Op dit moment is nog onduidelijk hoe dat kon gebeuren.

De aanklacht van de nabestaanden is niet de eerste tegen Baldwin en de andere producenten. Meerdere medewerkers verwijten hen nalatigheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content