Amazon schorst topman na beschuldigingen van aanranding

© /

Het hoofd van de filmafdeling van Amazon, Roy Price, is op non-actief gezet na klachten over seksuele aanranding. Bovendien bekijkt het Amerikaanse bedrijf de samenwerking met The Weinstein Company, het bedrijf van Hollywood-producent Harvey Weinstein die in de afgelopen dagen meermaals beschuldigd werd van ongewenste intimiteiten en verkrachting.

Roy Price, de baas van Amazon Studios, is ‘met onmiddellijke ingang’ geschorst. Dat maakt het bedrijf donderdagavond (plaatselijke tijd) bekend. De firma, een afdeling van Amazon, produceert sinds 2010 films voor de streamingdienst van Amazon als Manchester By The Sea, I Am Not Your Negro en The Big Sick.

Eerder op de dag had televisieproducer Isa Hackett, van The Man in the High Castle, Price ervan beschuldigd haar oneerbiedige voorstellen te hebben gedaan in 2015. Zo zou Price onder meer tegen haar gezegd hebben dat zij ‘van zijn penis zou houden’ terwijl ze samen in een taxi zaten onderweg naar een personeelsfeest van Amazon, schrijft The Hollywood Reporter.

Hackett meldde naar eigen zeggen het voorval aan de top van Amazon. De beschuldigingen aan het adres van producent Harvey Weinstein overhaalden haar om ook met haar ervaringen naar buiten te komen.

Nog op donderdag had actrice Rose McGowan op Twitter uitgehaald naar Amazon-topman Jeff Bezos. De actrice zou verkracht geweest zijn door Weinstein en hier haar bazen van op de hoogte gebracht. ‘Ik zei aan het hoofd van jouw studio dat HW me heeft verkracht. Ik heb het meermaals herhaald. Hij zei dat het niet bewezen was. Ik zei dat ik het bewijs ben’, twitterde ze.

Amazon laat in het persbericht weten dat ze de toekomstige projecten met The Weinstein Company zullen bestuderen en kijken wat mogelijk is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content