Steiger - dinsdag 6/7 om 19.30 uur - 5x2 tickets

AlsAnd Above All (2017, El Negocito Records) enGive Space(2018, Sdban Ultra) iets aantonen, dan wel dat Steiger niet zomaar een band is, maar ook een voortdurend work-in-progress. Zoekend naar de grenzen van jazz duikt de band enthousiast in hedendaagse muziek, elektronica, pop en vrije improvisatie. Toch blijven ze in essentie trouw aan het progressieve basisprincipe van het genre; dat van de flexibele transformatie.Hun nieuwe album The New Lady Llama (april 2021, Sdban Ultra) refereert aan de drang om een nieuwe sound te creëren. Steiger als verhalenverteller, zichzelf verliezend in verbeelding, en dat in een tijd waarbij de absurditeit van fictie wordt ingehaald door de realiteit.

EchoesofZoo_Grégoire_Verbeke, Alle rechten voorbehouden
EchoesofZoo_Grégoire_Verbeke © Alle rechten voorbehouden

Echoes of Zoo - dinsdag 6/7 om 21.30 - 5x2 tickets

MetBREAKOUT stuwt Echoes Of Zoo hun door adrenaline aangedreven jazzklanken naar almaar spannendere niveaus. Slechts zelden wist één enkel woord een volledige muzikale sfeer zo treffend te vatten: de kooi werd geopend en zal nooit meer worden gesloten. BREAKOUT viert dat losbreken en zoekt voortdurend naar onverwachte en opwindende ontmoetingen, zowel cultureel als muzikaal. Doordrenkt met een eclectische reeks Westerse, Oosterse en Afrikaanse invloeden laat Echoes Of Zoo die psychedelische en energetische jazz in alle vrijheid door de straten zwermen -- net zoals een wild dier dat net uit zijn kooi stapte en je plots recht in de ogen kijkt.

Go March, Alle rechten voorbehouden
Go March © Alle rechten voorbehouden

Go March - woensdag 7/7 om 19.30 uur - 5x2 tickets

Het Antwerpse trio Go March brengt een spannende mix van elektronica, postrock en ambient passages. In combinatie met hun futuristische sound landt dat 'ergens tussen dansmuziek en soundtracks voor nog te maken films'. Ze presenteren trots hun nieuwe mini-album III, uit bij dunk!records.

Rheinzand - Yaqine Hamzaoui, Alle rechten voorbehouden
Rheinzand - Yaqine Hamzaoui © Alle rechten voorbehouden

Rheinzand - woensdag 7/7 om 21.30 uur - 5x2 tickets

Als afsluiter van Secret Garden maakt het Gentse Rheinzand het feest compleet. Met hun tweede album duiken ze terug in de rijke geschiedenis van de dansmuziek, met knipogen naar psychedelische funk, disco-rock en wilde elektronica.

Rheinzand staat voor de creatieve masterminds Reinhard Vanbergen, bekend van de popgroep 'Das Pop' en Mo Disko, van het befaamde disco duo 'The Glimmers'. Samen met de zwoele vocal van Charlotte Caluwaerts zijn ze klaar voor een nieuwe festivalzomer. Op podium worden ze vervoegd door Stéphane Misseghers (dEUS) op drums en Bruno Coussée (MannGold) op bas.

Praktisch

  • Alle concerten gaan door in de Handelsbeurs concertzaal Gent
  • Handelsbeurs, Kouter 29, 9000 Gent
  • Meer info, maatregelen en tickets: handelsbeurs.be
  • Het volledig programma van Secret Garden kan je hier vinden
AlsAnd Above All (2017, El Negocito Records) enGive Space(2018, Sdban Ultra) iets aantonen, dan wel dat Steiger niet zomaar een band is, maar ook een voortdurend work-in-progress. Zoekend naar de grenzen van jazz duikt de band enthousiast in hedendaagse muziek, elektronica, pop en vrije improvisatie. Toch blijven ze in essentie trouw aan het progressieve basisprincipe van het genre; dat van de flexibele transformatie.Hun nieuwe album The New Lady Llama (april 2021, Sdban Ultra) refereert aan de drang om een nieuwe sound te creëren. Steiger als verhalenverteller, zichzelf verliezend in verbeelding, en dat in een tijd waarbij de absurditeit van fictie wordt ingehaald door de realiteit. MetBREAKOUT stuwt Echoes Of Zoo hun door adrenaline aangedreven jazzklanken naar almaar spannendere niveaus. Slechts zelden wist één enkel woord een volledige muzikale sfeer zo treffend te vatten: de kooi werd geopend en zal nooit meer worden gesloten. BREAKOUT viert dat losbreken en zoekt voortdurend naar onverwachte en opwindende ontmoetingen, zowel cultureel als muzikaal. Doordrenkt met een eclectische reeks Westerse, Oosterse en Afrikaanse invloeden laat Echoes Of Zoo die psychedelische en energetische jazz in alle vrijheid door de straten zwermen -- net zoals een wild dier dat net uit zijn kooi stapte en je plots recht in de ogen kijkt.Het Antwerpse trio Go March brengt een spannende mix van elektronica, postrock en ambient passages. In combinatie met hun futuristische sound landt dat 'ergens tussen dansmuziek en soundtracks voor nog te maken films'. Ze presenteren trots hun nieuwe mini-album III, uit bij dunk!records.Als afsluiter van Secret Garden maakt het Gentse Rheinzand het feest compleet. Met hun tweede album duiken ze terug in de rijke geschiedenis van de dansmuziek, met knipogen naar psychedelische funk, disco-rock en wilde elektronica. Rheinzand staat voor de creatieve masterminds Reinhard Vanbergen, bekend van de popgroep 'Das Pop' en Mo Disko, van het befaamde disco duo 'The Glimmers'. Samen met de zwoele vocal van Charlotte Caluwaerts zijn ze klaar voor een nieuwe festivalzomer. Op podium worden ze vervoegd door Stéphane Misseghers (dEUS) op drums en Bruno Coussée (MannGold) op bas.