De tagline van de serie luidt 'And just like that, they were gone.' Twee procent van de wereldbevolking is plots verdwenen. Wat (script-)schrijver Tom Perrotta vier jaar geleden in zijn laatste roman schreef, wordt nu door HBO verfilmd. Perrotta, de bekroonde co-schrijver van de film 'Little Children' uit 2006, zorgde voor het script samen met 'Lost'-schrijver Damon Lindelof.

De inwoners van een klein dorpje hebben het moeilijk met de voorbereidingen van de herdenking. Commissaris Kevin Garcey probeert de rust in het dorp en thuis te bewaren. Zijn dochter raakt compleet apathisch en zijn zoon raakt in de ban van een sekte. Ook deze sekte van in het wit geklede, zwijgende en kettingrokende leden zorgt voor spanningen.

De tagline van de serie luidt 'And just like that, they were gone.' Twee procent van de wereldbevolking is plots verdwenen. Wat (script-)schrijver Tom Perrotta vier jaar geleden in zijn laatste roman schreef, wordt nu door HBO verfilmd. Perrotta, de bekroonde co-schrijver van de film 'Little Children' uit 2006, zorgde voor het script samen met 'Lost'-schrijver Damon Lindelof.De inwoners van een klein dorpje hebben het moeilijk met de voorbereidingen van de herdenking. Commissaris Kevin Garcey probeert de rust in het dorp en thuis te bewaren. Zijn dochter raakt compleet apathisch en zijn zoon raakt in de ban van een sekte. Ook deze sekte van in het wit geklede, zwijgende en kettingrokende leden zorgt voor spanningen.