Mikt Steven Soderbergh op een Hollywoodcomeback? De regisseur die vrijwillig met pensioen trok, zou zijn zinnen hebben gezet op een film over de Panama Papers.

Geld en criminaliteit maken ook deel uit van de plot van Out of Sight (1998), samen met Quentin Tarantino's Jackie Brown (1997) een van de betere verfilmingen van een pulproman van misdaadschrijver Elmore Leonard.

Deze sexy en stijlvolle mix van caper en misdaadkomedie drijft voor een groot stuk op de charmante, Cary Grant-achtige branie waarmee George Clooney de rol van gentleman-bankovervaller vertolkt. Maar er is ook de energieke performance van Jennifer Lopez, als een marshall op naaldhakken die de ontsnapte crimineel probeert te strikken.

De pittige, laconieke dialogen zijn goud waard, net als de soundtrack vol jazzy funk. (LJ)

Mikt Steven Soderbergh op een Hollywoodcomeback? De regisseur die vrijwillig met pensioen trok, zou zijn zinnen hebben gezet op een film over de Panama Papers. Geld en criminaliteit maken ook deel uit van de plot van Out of Sight (1998), samen met Quentin Tarantino's Jackie Brown (1997) een van de betere verfilmingen van een pulproman van misdaadschrijver Elmore Leonard. Deze sexy en stijlvolle mix van caper en misdaadkomedie drijft voor een groot stuk op de charmante, Cary Grant-achtige branie waarmee George Clooney de rol van gentleman-bankovervaller vertolkt. Maar er is ook de energieke performance van Jennifer Lopez, als een marshall op naaldhakken die de ontsnapte crimineel probeert te strikken. De pittige, laconieke dialogen zijn goud waard, net als de soundtrack vol jazzy funk. (LJ)