Regisseur Bryan Singer (Valkyrie, X-Men, X2) is de laatste tijd vooral actief als producer (X-Men: First Class, House MD) en brengt ons weldra'H+', een televisieserie die een toekomst toont waar een derde van de wereldbevolking internet in zijn brein heeft ingeplant. Tot een virus de bevolking decimeert.

De toepassing heet 'H+' of 'Humanity Plus', een synoniem voor de transhumanistische filosofie die de grenzen van het menselijk bestaan wil doorbreken. In dit geval door iedereen rechtstreeks te verbinden met het internet via een miniscule zender/ontvanger in het brein. Als plots een virus uitbreekt, vallen alle H+-gebruikers op slag dood en moeten de overlevenden zich aanpassen aan de herschapen maatschappij.

Schrijver John Cabrera beweert in een interview dat het zeker niet de bedoeling is om technologie te demoniseren, maar om vragen los te weken over de relatie tussen mens en technologie.

(DDG)

Regisseur Bryan Singer (Valkyrie, X-Men, X2) is de laatste tijd vooral actief als producer (X-Men: First Class, House MD) en brengt ons weldra'H+', een televisieserie die een toekomst toont waar een derde van de wereldbevolking internet in zijn brein heeft ingeplant. Tot een virus de bevolking decimeert. De toepassing heet 'H+' of 'Humanity Plus', een synoniem voor de transhumanistische filosofie die de grenzen van het menselijk bestaan wil doorbreken. In dit geval door iedereen rechtstreeks te verbinden met het internet via een miniscule zender/ontvanger in het brein. Als plots een virus uitbreekt, vallen alle H+-gebruikers op slag dood en moeten de overlevenden zich aanpassen aan de herschapen maatschappij. Schrijver John Cabrera beweert in een interview dat het zeker niet de bedoeling is om technologie te demoniseren, maar om vragen los te weken over de relatie tussen mens en technologie. (DDG)