De reeks is gebaseerd op het verhaal van het stripfiguur Barbarella, een sexy heldin die van planeet naar planeet reist om slechteriken te bevechten.

Het was al langer bekend dat Refn de serie ging produceren en regisseren, maar nu heeft hij ook Neil Pervis en Robert Wade erbij gehaald. Het duo schreef al mee aan oa. de laatste drie Bond-films en Johnny English, maar het is de eerste keer dat ze zullen werken voor televisie. Het is nog onduidelijk wanneer exact de reeks vertoond zal worden.

Het verhaal van Barbarella is voor het eerst uitgebracht als een strip in 1962, getekend door Jean-Claude Forest. De vrouwelijke superheldin stond symbool voor de vrijgevochten vrouw van de jaren '60 en haar uiterlijk zou gebaseerd zijn dat van op Brigitte Bardot. In 1968 kwam er een gelijknamige film uit met Jane Fonda in haar eerste grote rol.

"Ik ben heel blij dat Pervis en Wade besloten hebben om samen met mij het verhaal van 'Barbarella' te ontwikkelen en te schrijven", verklaarde Refn enthousiast. "Ik ben er zeker van dat de combinatie van onze creatieve krachten een even spannende als sexy serie gaat opleveren". Wade omschreef het personage als "altijd verleidelijk en grensoverschrijdend" en vond het een eer om haar avontuur te herwerken in het gezelschap van mr. Refn. (XVdL)

De reeks is gebaseerd op het verhaal van het stripfiguur Barbarella, een sexy heldin die van planeet naar planeet reist om slechteriken te bevechten.Het was al langer bekend dat Refn de serie ging produceren en regisseren, maar nu heeft hij ook Neil Pervis en Robert Wade erbij gehaald. Het duo schreef al mee aan oa. de laatste drie Bond-films en Johnny English, maar het is de eerste keer dat ze zullen werken voor televisie. Het is nog onduidelijk wanneer exact de reeks vertoond zal worden. Het verhaal van Barbarella is voor het eerst uitgebracht als een strip in 1962, getekend door Jean-Claude Forest. De vrouwelijke superheldin stond symbool voor de vrijgevochten vrouw van de jaren '60 en haar uiterlijk zou gebaseerd zijn dat van op Brigitte Bardot. In 1968 kwam er een gelijknamige film uit met Jane Fonda in haar eerste grote rol. "Ik ben heel blij dat Pervis en Wade besloten hebben om samen met mij het verhaal van 'Barbarella' te ontwikkelen en te schrijven", verklaarde Refn enthousiast. "Ik ben er zeker van dat de combinatie van onze creatieve krachten een even spannende als sexy serie gaat opleveren". Wade omschreef het personage als "altijd verleidelijk en grensoverschrijdend" en vond het een eer om haar avontuur te herwerken in het gezelschap van mr. Refn. (XVdL)