Zijn pr-verantwoordelijke Ebba Lindqvist heeft het nieuws bevestigd aan de dagbladen Dagens Nyheter en Aftonbladet.

Oman

'Het is met grote droefheid dat we moeten aankondigen dat Tim Bergling, bekend onder zijn artiestennaam Avicii, is overleden. Hij was in Muscat, (de hoofdstad van, nvdr.) Oman en werd vrijdagmiddag lokale tijd dood aangetroffen,' klinkt het.

Over de precieze omstandigheden is niets meegedeeld.

Monsterhits

Bergling brak onder het pseudoniem Avicii wereldwijd door in 2011 met de hit 'Levels' en had nadien nog megahits met onder andere 'Wake Me Up' en 'Hey Brother' en 'Waiting For Love'.

Hij schopte het tot een van de meest succesvolle en winstgevende dj's ter wereld en stond ook meermaals op dancefestival Tomorrowland in Boom.

Gestopt

In 2016 kondigde hij aan te stoppen met touren als dj. 'Wellicht komt ik ooit nog terug. Maar niet snel', zei hij toen. Sindsdien was hij actief als muziekproducer. Hij werkte onder meer samen met Coldplay en Madonna.

Deze week werd Avicii nog genomineerd voor een Billboard Music Award in de categorie 'top dance/electronic album' voor zijn ep 'Avici (01)'. De awards worden op 20 mei uitgereikt.

Reacties

Op de sociale media wordt vooral met ongeloof gereageerd op het plotse overlijden van Avicii. Verschillende collega-dj's en -producers halen op Instagram herinneringen op. Een overzicht:

Fuck I miss you brother

A post shared by Like Mike (@reallikemike) on

Words can not describe how I feel right now..I am gonna miss you brother ❤️

A post shared by Tiësto (@tiesto) on

Zijn pr-verantwoordelijke Ebba Lindqvist heeft het nieuws bevestigd aan de dagbladen Dagens Nyheter en Aftonbladet. 'Het is met grote droefheid dat we moeten aankondigen dat Tim Bergling, bekend onder zijn artiestennaam Avicii, is overleden. Hij was in Muscat, (de hoofdstad van, nvdr.) Oman en werd vrijdagmiddag lokale tijd dood aangetroffen,' klinkt het. Over de precieze omstandigheden is niets meegedeeld.Bergling brak onder het pseudoniem Avicii wereldwijd door in 2011 met de hit 'Levels' en had nadien nog megahits met onder andere 'Wake Me Up' en 'Hey Brother' en 'Waiting For Love'. Hij schopte het tot een van de meest succesvolle en winstgevende dj's ter wereld en stond ook meermaals op dancefestival Tomorrowland in Boom.In 2016 kondigde hij aan te stoppen met touren als dj. 'Wellicht komt ik ooit nog terug. Maar niet snel', zei hij toen. Sindsdien was hij actief als muziekproducer. Hij werkte onder meer samen met Coldplay en Madonna.Deze week werd Avicii nog genomineerd voor een Billboard Music Award in de categorie 'top dance/electronic album' voor zijn ep 'Avici (01)'. De awards worden op 20 mei uitgereikt.Op de sociale media wordt vooral met ongeloof gereageerd op het plotse overlijden van Avicii. Verschillende collega-dj's en -producers halen op Instagram herinneringen op. Een overzicht: