Een beetje Belpopliefhebber weet dat Justine Bourgeus al enige tijd Nele Paelinck moet doen vergeten als violiste van School Is Cool, en dat ze live geregeld achter de microfoon postvat bij de Brusselse electro-beloften van Vuurwerk.

Sinds een paar maanden doet Bourgeus het ook solo, als Tsar B. Onder die noemer bracht ze eind oktober een Amy Winehouse-cover uit met Oscar and the Wolf. Een maand later volgde een eerste eigen single, Escalate. Die kon op internationale belangstelling van onder meer Annie Mac van de BBC rekenen.

Nu heeft ze met Myth haar tweede song gelost, die gaat over de aantrekking van slaap. Het is andermaal een op pulserende beats, oosterse invloeden en dromerige vocals drijvende r&b-track. Geen onaardig detail: het artwork bevat een beeld dat fotograaf Athos Burez in eerste instantie voor Knack Focus maakte.

Begin mei verschijnt er een vier songs tellende eerste EP van Tsar B, en op 4 mei zal ze die live in première laten gaan op een nog niet nader genoemde locatie. Even voordien, op 23 april, is ze al te zien in De Roma. (JG)

Een beetje Belpopliefhebber weet dat Justine Bourgeus al enige tijd Nele Paelinck moet doen vergeten als violiste van School Is Cool, en dat ze live geregeld achter de microfoon postvat bij de Brusselse electro-beloften van Vuurwerk. Sinds een paar maanden doet Bourgeus het ook solo, als Tsar B. Onder die noemer bracht ze eind oktober een Amy Winehouse-cover uit met Oscar and the Wolf. Een maand later volgde een eerste eigen single, Escalate. Die kon op internationale belangstelling van onder meer Annie Mac van de BBC rekenen. Nu heeft ze met Myth haar tweede song gelost, die gaat over de aantrekking van slaap. Het is andermaal een op pulserende beats, oosterse invloeden en dromerige vocals drijvende r&b-track. Geen onaardig detail: het artwork bevat een beeld dat fotograaf Athos Burez in eerste instantie voor Knack Focus maakte. Begin mei verschijnt er een vier songs tellende eerste EP van Tsar B, en op 4 mei zal ze die live in première laten gaan op een nog niet nader genoemde locatie. Even voordien, op 23 april, is ze al te zien in De Roma. (JG)