Nadat ze eerder samen met Oscar and the Wolf de Amy Winehouse-song Back to Black coverde voor de soundtrack van Adil El Arbi en Bilall Fallahs Black, lost Tsar B nu haar eerste solosingle, Escalate.

Tsar B, dat is het alias van Justine Bourgeus, violiste bij School Is Cool en gelegenheidszangeres bij Vuurwerk. Te oordelen naar deze eerste single, staat haar sound garant voor donker gekleurde r&b, in de stijl van FKA twigs. Zelf omschrijft ze dat geluid als dark blue oriental r&b.

En er wordt hier duidelijk internationaal gemikt. De première van haar single was niet voorbehouden aan een vaderlands medium, wel aan een Amerikaans magazine, The Fader. 'Wanneer ik naar muziek luister, komt er een heel spectrum van kleuren tevoorschijn', zegt Tsar B aan dat magazine. 'Mijn muziek neigt naar de donkere kant van dat spectrum. It's a bit like the colour of what I think a space oddyssey would look like.'

'Escalate gaat over het gebrek aan wijsheid of gevoel dat sommige mensen hebben', vervolgt Bourgeus. 'Maar ik voel de kracht om hen te veranderen, hen in hun gezicht te slaan en hen een beetje beter te maken.'

Beluister Escalate hier:

Nadat ze eerder samen met Oscar and the Wolf de Amy Winehouse-song Back to Black coverde voor de soundtrack van Adil El Arbi en Bilall Fallahs Black, lost Tsar B nu haar eerste solosingle, Escalate.Tsar B, dat is het alias van Justine Bourgeus, violiste bij School Is Cool en gelegenheidszangeres bij Vuurwerk. Te oordelen naar deze eerste single, staat haar sound garant voor donker gekleurde r&b, in de stijl van FKA twigs. Zelf omschrijft ze dat geluid als dark blue oriental r&b.En er wordt hier duidelijk internationaal gemikt. De première van haar single was niet voorbehouden aan een vaderlands medium, wel aan een Amerikaans magazine, The Fader. 'Wanneer ik naar muziek luister, komt er een heel spectrum van kleuren tevoorschijn', zegt Tsar B aan dat magazine. 'Mijn muziek neigt naar de donkere kant van dat spectrum. It's a bit like the colour of what I think a space oddyssey would look like.''Escalate gaat over het gebrek aan wijsheid of gevoel dat sommige mensen hebben', vervolgt Bourgeus. 'Maar ik voel de kracht om hen te veranderen, hen in hun gezicht te slaan en hen een beetje beter te maken.' Beluister Escalate hier: