1/ Thriller
Surfers moesten kiezen uit een longlist die samengesteld was door kenners, en de minifilm van Michael Jackson werd met ruim vijftien procent van de stemmen overtuigend eerste.

2/ Here It Goes Again
De recentste video uit de lijst, uit 2006, waarin OK Go bewees dat je met eenvoudige middelen - namelijk enkele loopbanden - een clip kunt maken die internetgewijs de hele wereld rondgaat.

3/ ...Baby One More Time
De clip bij de doorbraaksong van Britney Spears, waarvan het concept door de zangeres zelf bedacht werd. Dat verklaart veel.

4/ Take On Me
Een van de meest memorabele video's uit de jaren 80, waarin de jongens van A-Ha in een stripverhaal terechtkomen.

5/ Hurt
Video van Mark Romanek waarin foto's uit het leven van Johnny Cash afgewisseld worden met beelden van rottend fruit en verwelkende bloemen, en die een beetje het grafschrift van de zanger is geworden.

6/ Bohemian Rhapsody
Queen nam voor haar magnum opus in allerijl een goedkope clip op voor het BBC-programma Top of the Pops, en dat werd een van de bekendste video's aller tijden.

7/ Around the World
Prachtige video van Michel Gondry voor Daft Punk, waarin acteurs in een robottenpak een bizarre choreografie uitvoeren.

8/ Weapon of Choice
De clip van Spike Jonze bij de song van Fatboy Slim, waarin acteur Christopher Walken zich van een heel andere - en heel flexibele - kant laat zien.

9/ Sledgehammer
Nog een topper uit de eighties, waarin Peter Gabriel aangevallen wordt door een gepluimde kip en een hoop groenten, of althans toch in onze herinnering.

10/ Sabotage
Nog een werkstuk van Jonze, waarin de Beastie Boys de hoofdrol spelen in een parodie op/hommage aan coole misdaadseries uit de jaren 70.

1/ Thriller Surfers moesten kiezen uit een longlist die samengesteld was door kenners, en de minifilm van Michael Jackson werd met ruim vijftien procent van de stemmen overtuigend eerste. 2/ Here It Goes Again De recentste video uit de lijst, uit 2006, waarin OK Go bewees dat je met eenvoudige middelen - namelijk enkele loopbanden - een clip kunt maken die internetgewijs de hele wereld rondgaat. 3/ ...Baby One More Time De clip bij de doorbraaksong van Britney Spears, waarvan het concept door de zangeres zelf bedacht werd. Dat verklaart veel. 4/ Take On Me Een van de meest memorabele video's uit de jaren 80, waarin de jongens van A-Ha in een stripverhaal terechtkomen. 5/ Hurt Video van Mark Romanek waarin foto's uit het leven van Johnny Cash afgewisseld worden met beelden van rottend fruit en verwelkende bloemen, en die een beetje het grafschrift van de zanger is geworden. 6/ Bohemian Rhapsody Queen nam voor haar magnum opus in allerijl een goedkope clip op voor het BBC-programma Top of the Pops, en dat werd een van de bekendste video's aller tijden. 7/ Around the World Prachtige video van Michel Gondry voor Daft Punk, waarin acteurs in een robottenpak een bizarre choreografie uitvoeren. 8/ Weapon of Choice De clip van Spike Jonze bij de song van Fatboy Slim, waarin acteur Christopher Walken zich van een heel andere - en heel flexibele - kant laat zien. 9/ Sledgehammer Nog een topper uit de eighties, waarin Peter Gabriel aangevallen wordt door een gepluimde kip en een hoop groenten, of althans toch in onze herinnering. 10/ Sabotage Nog een werkstuk van Jonze, waarin de Beastie Boys de hoofdrol spelen in een parodie op/hommage aan coole misdaadseries uit de jaren 70.