Platenfirma Universal gaat de Britse branchegenoot EMI overnemen van de Amerikaanse bank Citigroup voor een bedrag van 1,4 miljard euro. EMI, de platenfirma van The Beatles, Pink Floyd en Coldplay, was in februari jongstleden in handen gekomen van Citigroup nadat eigenaar Terra Firma in slechte papieren was geraakt.

Citigroup zette EMI opnieuw in de etalage. Universal, filiaal van de Franse groep Vivendi, haalde het legendarische platenhuis binnen. Volgens Vivendi-topman Jean-Bernard Levy is bij Universal de toekomst van EMI opnieuw voor langere tijd verzekerd.

EMI is de kleinste van de vier grote 'majors' in de platenbusiness, na marktleider Universal, Sony Music en Warner. Door de instorting van de cd-verkoop staat de sector onder zware druk. (Belga/INM)

Platenfirma Universal gaat de Britse branchegenoot EMI overnemen van de Amerikaanse bank Citigroup voor een bedrag van 1,4 miljard euro. EMI, de platenfirma van The Beatles, Pink Floyd en Coldplay, was in februari jongstleden in handen gekomen van Citigroup nadat eigenaar Terra Firma in slechte papieren was geraakt. Citigroup zette EMI opnieuw in de etalage. Universal, filiaal van de Franse groep Vivendi, haalde het legendarische platenhuis binnen. Volgens Vivendi-topman Jean-Bernard Levy is bij Universal de toekomst van EMI opnieuw voor langere tijd verzekerd. EMI is de kleinste van de vier grote 'majors' in de platenbusiness, na marktleider Universal, Sony Music en Warner. Door de instorting van de cd-verkoop staat de sector onder zware druk. (Belga/INM)