Mick Jones begon met Big Audio Dynamite (BAD) nadat hij in 1983 uit The Clash stapte. BAD werd zijn persoonlijke project waarin hij al zijn muzikale invloeden tot een even eclectisch als poppy geheel kon smeden. The Clash experimenteerde op 'Combat Rock' al met een meer funky stijl, maar met BAD gooide Jones alle remmen los. Hiphop, funk, punk, dance en reggae, alles kon en mocht zolang die vette eighties snaredrum er maar goed doorkwam. Dat was meer dan twintig jaar geleden allemaal zeer vernieuwend, maar in de loop van de jaren 90 was het nieuwe er wel vanaf en raakte de band wat vergeten.

De band zal een reeks concerten spelen in het Verenigd Koninkrijk en sluit hun reünie af met een optreden op het befaamde Coachella festival in California. De jaren 80 lijken zo wel nooit helemaal voorbij want ook Duran Duran krijgt een prominente plaats op de affiche van het festival.


Arnout Vermeire

Mick Jones begon met Big Audio Dynamite (BAD) nadat hij in 1983 uit The Clash stapte. BAD werd zijn persoonlijke project waarin hij al zijn muzikale invloeden tot een even eclectisch als poppy geheel kon smeden. The Clash experimenteerde op 'Combat Rock' al met een meer funky stijl, maar met BAD gooide Jones alle remmen los. Hiphop, funk, punk, dance en reggae, alles kon en mocht zolang die vette eighties snaredrum er maar goed doorkwam. Dat was meer dan twintig jaar geleden allemaal zeer vernieuwend, maar in de loop van de jaren 90 was het nieuwe er wel vanaf en raakte de band wat vergeten. De band zal een reeks concerten spelen in het Verenigd Koninkrijk en sluit hun reünie af met een optreden op het befaamde Coachella festival in California. De jaren 80 lijken zo wel nooit helemaal voorbij want ook Duran Duran krijgt een prominente plaats op de affiche van het festival. Arnout Vermeire