Er is een nieuw album van Nick Cave & The Bad Seeds in de maak. Dat verklapte de vrouw van Cave, model Susie Bick, op haar blog. Ze maakte bekend dat de Australische singer-songwriter momenteel aan de slag is in een opnamestudio in Los Angeles. De nieuwe langspeler wordt de opvolger van het gelauwerde Skeleton Tree uit 2016.

Bick schreef dat haar echtgenoot in LA werkt aan een aantal songs 'die zich 's nachts openbaren in zijn koortsdromen. Zelf omschreef Nick Cave zijn manier van schrijven vorig jaar als volgt in een interview met Der Spiegel: 'Schrijven betekende voor mij ook altijd, en zeker de laatste jaren, mijn emoties uitdrukken. Ondertussen merk ik pas hoe het met me gaat terwijl ik nummers aan het schrijven ben. Ik ontdek dan dingen over mezelf die me voordien niet duidelijk waren.'

Eerder deze maand overleed bandpianist Conway Savage op 58-jarige leeftijd. De Australiër voegde zich bij The Bad Seeds in 1990 en nam mee het album The Good Son op, plus andere platen zoals Murder Ballads, The Boatman's Call, Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus en Dig, Lazarus, Dig!!!. De toetsenist/zanger bracht ook soloalbums uit. Vorig jaar werd bij de muzikant een hersentumor vastgesteld. Wel zal Savage nog te horen zijn op de nieuwste live EP van Cave & The Bad Seeds, Distant Sky - Nick Cave & The Bad Seeds Live in Copenhagen, dat op 28 september gereleased wordt.

Er is een nieuw album van Nick Cave & The Bad Seeds in de maak. Dat verklapte de vrouw van Cave, model Susie Bick, op haar blog. Ze maakte bekend dat de Australische singer-songwriter momenteel aan de slag is in een opnamestudio in Los Angeles. De nieuwe langspeler wordt de opvolger van het gelauwerde Skeleton Tree uit 2016. Bick schreef dat haar echtgenoot in LA werkt aan een aantal songs 'die zich 's nachts openbaren in zijn koortsdromen. Zelf omschreef Nick Cave zijn manier van schrijven vorig jaar als volgt in een interview met Der Spiegel: 'Schrijven betekende voor mij ook altijd, en zeker de laatste jaren, mijn emoties uitdrukken. Ondertussen merk ik pas hoe het met me gaat terwijl ik nummers aan het schrijven ben. Ik ontdek dan dingen over mezelf die me voordien niet duidelijk waren.'Eerder deze maand overleed bandpianist Conway Savage op 58-jarige leeftijd. De Australiër voegde zich bij The Bad Seeds in 1990 en nam mee het album The Good Son op, plus andere platen zoals Murder Ballads, The Boatman's Call, Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus en Dig, Lazarus, Dig!!!. De toetsenist/zanger bracht ook soloalbums uit. Vorig jaar werd bij de muzikant een hersentumor vastgesteld. Wel zal Savage nog te horen zijn op de nieuwste live EP van Cave & The Bad Seeds, Distant Sky - Nick Cave & The Bad Seeds Live in Copenhagen, dat op 28 september gereleased wordt.