Jona Koekelcoren, de muzikant die manager werd: 'Glints en Illuminine hebben meer talent dan ik'

29/12/16 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:35

Ooit was hij zelf muzikant bij de band Sky Castles en deed zijn management hem allerlei beloftes die nooit werden ingelost. 'Als dat managen is, dan kan ik het ook. Én beter', dacht Jona Koekelcoren (25), vandaag de manager van Glints en Illuminine.

De laatste jaren is er een overaanbod aan nieuwe muziek die je op allerlei platformen kunt terugvinden. Hoe scheid je het kaf van het koren? En wat maakte Glints en Illuminine voor zo bijzonder?

JONA KOEKELCOREN: Wat vandaag werkt, werkt morgen misschien al niet meer: die gedachte vind ik interessant, maar ook een tikkeltje angstaanjagend. Drie jaar geleden waren blogs en SoundCloud het van het, nu zijn die op hun retour. The Hype Machine was tot voor kort een blog waar je hoog op moest scoren, vandaag heeft hij nog maar de helft van zijn impact. Spotify neemt het over, en eigenlijk zouden we nu al moeten anticiperen op de opvolger van Spotify. Zowat alles rondom de muziek is dus veranderd. Het enige dat níét gewijzigd is, is het belang van songs. Nadat je een nummer gehoord hebt, moet je het als luisteraar opnieuw willen opzetten. Een herkenbare sound, dat heeft zowel Glints als Illuminine.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee