Door het uitstekende weer van woensdagavond, waren de campingbezoekers massaal naar het festivalterrein afgezakt voor de allereerste optredens, die zij exclusief mochten bijwonen. Het werd meteen een groots openingsfeest, waarbij Chokri Mahassine het vuurwerk een eerste keer liet knallen. Tot vier uur 's nachts daverden de beats door Kiewit.

Voor de buurtbewoners was dat minder aangenaam. De wind was dit jaar niet in hun voordeel, waardoor het geluid zich over de aanpalende wijken verspreidde en er in vergelijking met voorgaande jaren veel geluidsoverlast was.

Overlast was er ook door het plaatselijke verkeer, dat woensdag de hele dag in de soep draaide. Vooral de wagens die vanuit Hasselt naar Zonhoven en Noord-Limburg moesten, dienden erg lang aan te schuiven. De lokale handelaars rond het festivalterrein maakten bovendien hun beklag over het uitblijven van klanten door de omleidingen.

(Belga, JL)

Door het uitstekende weer van woensdagavond, waren de campingbezoekers massaal naar het festivalterrein afgezakt voor de allereerste optredens, die zij exclusief mochten bijwonen. Het werd meteen een groots openingsfeest, waarbij Chokri Mahassine het vuurwerk een eerste keer liet knallen. Tot vier uur 's nachts daverden de beats door Kiewit. Voor de buurtbewoners was dat minder aangenaam. De wind was dit jaar niet in hun voordeel, waardoor het geluid zich over de aanpalende wijken verspreidde en er in vergelijking met voorgaande jaren veel geluidsoverlast was. Overlast was er ook door het plaatselijke verkeer, dat woensdag de hele dag in de soep draaide. Vooral de wagens die vanuit Hasselt naar Zonhoven en Noord-Limburg moesten, dienden erg lang aan te schuiven. De lokale handelaars rond het festivalterrein maakten bovendien hun beklag over het uitblijven van klanten door de omleidingen. (Belga, JL)