Beenieman, oftewel 'de koning van de dancehall', bracht enkele jaren geleden een reeks homofobe nummers uit. Door alle heisa die daarop volgde ondertekende hij in 2004 een charter met de belofte om de tracks niet meer te brengen. Vorig jaar deed hij dat toch.

In één van zijn nummers rapt hij 'I'm dreaming of a new Jamaica, come to execute all the gays'.

De organisatie Wel Jong Niet Hetero vroeg zich dinsdag openlijk af of de sponsors van Couleur Café akkoord zouden gaan met het optreden als ze de standpunten van de Jamaicaan kenden.

Ook Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille stelde zich vragen bij het concert. Hij dreigde ermee de gewestsubsidies voor Couleur Café ter discussie te stellen als het optreden niet zou worden geschrapt.

Vorige week kende de Brusselse regering een subsidie van 55.000 euro toe aan de vzw achter het festival.

De organisatie van het muziekfestival is teleurgesteld door de campagne tegen het optreden. 'We zijn verbijsterd over de omvang van de anti-Beenie Man campagne die de holebiverenigingen hebben opgezet. Het stelt ons teleur dat deze organisaties niet eerst hebben getracht om hierover een dialoog te starten met ons," klinkt het.

Couleur Café had de artiest een clausule laten ondertekenen waarin hij zich ertoe verbindt geen intolerantie te uiten aan het adres van de homoseksuele gemeenschap. Een tevergeefse onderneming dus.

Poll
Beenie Man op Couleur Café: pro of contra?

D.B.

Beenieman, oftewel 'de koning van de dancehall', bracht enkele jaren geleden een reeks homofobe nummers uit. Door alle heisa die daarop volgde ondertekende hij in 2004 een charter met de belofte om de tracks niet meer te brengen. Vorig jaar deed hij dat toch. In één van zijn nummers rapt hij 'I'm dreaming of a new Jamaica, come to execute all the gays'. De organisatie Wel Jong Niet Hetero vroeg zich dinsdag openlijk af of de sponsors van Couleur Café akkoord zouden gaan met het optreden als ze de standpunten van de Jamaicaan kenden. Ook Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille stelde zich vragen bij het concert. Hij dreigde ermee de gewestsubsidies voor Couleur Café ter discussie te stellen als het optreden niet zou worden geschrapt. Vorige week kende de Brusselse regering een subsidie van 55.000 euro toe aan de vzw achter het festival. De organisatie van het muziekfestival is teleurgesteld door de campagne tegen het optreden. 'We zijn verbijsterd over de omvang van de anti-Beenie Man campagne die de holebiverenigingen hebben opgezet. Het stelt ons teleur dat deze organisaties niet eerst hebben getracht om hierover een dialoog te starten met ons," klinkt het. Couleur Café had de artiest een clausule laten ondertekenen waarin hij zich ertoe verbindt geen intolerantie te uiten aan het adres van de homoseksuele gemeenschap. Een tevergeefse onderneming dus. PollBeenie Man op Couleur Café: pro of contra?D.B.