Hardwarefabrikant Apple richt zijn pijlen op de markt van de 3D-schermen, die volgens talrijke trendwatchers definitief zal doorbreken in 2011. Steve Jobs en zijn companen werken namelijk aan een nieuwe 3D-techniek die geen brilletje vereist. Apple heeft reeds een patent vastgelegd op die nieuwe techniek.

De techniek is van toepassing op een tv-, bioscoop- of computerscherm. De pixels op het scherm zijn koepelvormig, en zorgen ervoor dat er verschillende beelden op je linker- en rechteroog geprojecteerd worden. Op die manier lijkt het alsof het beeld driedimensionaal is. Bovendien kan de techniek van Apple achterhalen op welke positie de kijkers zich ten opzichte van het scherm bevinden, om elke kijker apart vervolgens een goed beeld voor te kunnen schotelen.

Apple is niet de eerste fabrikant die met een brilloze 3D-techniek op de proppen komt. Maar de Apple-techniek is tot op heden wel de goedkoopste.

Michael Ilegems

Hardwarefabrikant Apple richt zijn pijlen op de markt van de 3D-schermen, die volgens talrijke trendwatchers definitief zal doorbreken in 2011. Steve Jobs en zijn companen werken namelijk aan een nieuwe 3D-techniek die geen brilletje vereist. Apple heeft reeds een patent vastgelegd op die nieuwe techniek. De techniek is van toepassing op een tv-, bioscoop- of computerscherm. De pixels op het scherm zijn koepelvormig, en zorgen ervoor dat er verschillende beelden op je linker- en rechteroog geprojecteerd worden. Op die manier lijkt het alsof het beeld driedimensionaal is. Bovendien kan de techniek van Apple achterhalen op welke positie de kijkers zich ten opzichte van het scherm bevinden, om elke kijker apart vervolgens een goed beeld voor te kunnen schotelen. Apple is niet de eerste fabrikant die met een brilloze 3D-techniek op de proppen komt. Maar de Apple-techniek is tot op heden wel de goedkoopste.Michael Ilegems