Twee gesigneerde werken van de Britse kunstenaar Damien Hirst, met een waarde van samen bijna 40.000 euro, zijn uit een chique Londense galerij gestolen.

De diefstal vond maandagochtend plaats, maar het nieuws is pas vandaag/woensdag bekendgeraakt. Het gaat om de werken "Pyronin Y" en "Oleoylsarcosine", waarop bollen in verschillende kleuren te zien zijn.

De diefstal gebeurde in de Exhibitionist Gallery, in Notting Hill. De politie vermoedt dat de dieven het specifiek op deze twee werken gemunt hadden, en vragen dat eventuele getuigen zich melden. Een woordvoerder van de Londense politie zei dat de diefstal het werk was van een persoon die met een auto gevlucht zou zijn. "Het is mogelijk dat de werken achteraan de auto zichtbaar waren", aldus de woordvoerder.

"Pyronin Y" is het grootste van de twee werken, en is 18.000 euro waard. "Oleoylsarcosine" wordt geschat op 21.500 euro.
Damien Hirst is een van de bekendste hedendaagse kunstenaars. "For the Love of God", een schedel bezet met diamanten, is een van zijn bekendste werken. (Belga/DB)

Twee gesigneerde werken van de Britse kunstenaar Damien Hirst, met een waarde van samen bijna 40.000 euro, zijn uit een chique Londense galerij gestolen.De diefstal vond maandagochtend plaats, maar het nieuws is pas vandaag/woensdag bekendgeraakt. Het gaat om de werken "Pyronin Y" en "Oleoylsarcosine", waarop bollen in verschillende kleuren te zien zijn. De diefstal gebeurde in de Exhibitionist Gallery, in Notting Hill. De politie vermoedt dat de dieven het specifiek op deze twee werken gemunt hadden, en vragen dat eventuele getuigen zich melden. Een woordvoerder van de Londense politie zei dat de diefstal het werk was van een persoon die met een auto gevlucht zou zijn. "Het is mogelijk dat de werken achteraan de auto zichtbaar waren", aldus de woordvoerder. "Pyronin Y" is het grootste van de twee werken, en is 18.000 euro waard. "Oleoylsarcosine" wordt geschat op 21.500 euro. Damien Hirst is een van de bekendste hedendaagse kunstenaars. "For the Love of God", een schedel bezet met diamanten, is een van zijn bekendste werken. (Belga/DB)