'Shrek Forever After' is de titel van de vierde animatiefilm met als hoofdpersonage de groene ogre. De 3D-prent zal de 21ste april in première gaan op het New Yorkse filmfestival Tribeca.

'Shrek Forever After' werd geregisseerd door Mike Mitchell en bevat weer de vaste stemmencast van Mike Myers, Cameron Diaz, Eddy Murphy en Antonio Banderas. Het laatste deel in de Shrek-reeks is de tweede animatiefilm ooit die een groot filmfestival mag openen. 'Up' (van Pixar) viel eerst die eer ten deel op het filmfestival van Cannes.

In dit laatste hoofdstuk verlangt de gedomesticeerde Shrek naar avontuurlijker tijden. Die komen er wanneer Shrek, tegen wil en dank, een pact sluit met de aalgladde Rumpelstiltskin. De groene reus wordt wakker in een substituut-realiteit, waarin ogres worden gevangen en Rumpelstiltskin heerser is.

Het Tribeca Filmfestival loopt van 21 april tot 2 mei in New York. Het festival is een paar maanden na 9/11 gesticht, met de verheerlijking van de stad New York als doel.

Laurens Bouckaert

'Shrek Forever After' is de titel van de vierde animatiefilm met als hoofdpersonage de groene ogre. De 3D-prent zal de 21ste april in première gaan op het New Yorkse filmfestival Tribeca. 'Shrek Forever After' werd geregisseerd door Mike Mitchell en bevat weer de vaste stemmencast van Mike Myers, Cameron Diaz, Eddy Murphy en Antonio Banderas. Het laatste deel in de Shrek-reeks is de tweede animatiefilm ooit die een groot filmfestival mag openen. 'Up' (van Pixar) viel eerst die eer ten deel op het filmfestival van Cannes. In dit laatste hoofdstuk verlangt de gedomesticeerde Shrek naar avontuurlijker tijden. Die komen er wanneer Shrek, tegen wil en dank, een pact sluit met de aalgladde Rumpelstiltskin. De groene reus wordt wakker in een substituut-realiteit, waarin ogres worden gevangen en Rumpelstiltskin heerser is. Het Tribeca Filmfestival loopt van 21 april tot 2 mei in New York. Het festival is een paar maanden na 9/11 gesticht, met de verheerlijking van de stad New York als doel. Laurens Bouckaert