Joost Zwagerman brak in 1989 door met Gimmick!, een roman over de woelige Amsterdamse kunstscene. Vorig jaar werd de twintigste verjaardag van dat boek nog gevierd in concertzaal Paradiso in Amsterdam.

Nu heeft N279 Entertainment, een nieuw Nederlands productiebedrijf, de rechten gekocht. De film zou eind 2011 moeten uitkomen. Christophe Dirickx (De Helaasheid der Dingen) zorgt voor het scenario. Wie de rollen zal vertolken is nog niet bekend.

Zwagerman schreef dit jaar het boekenweekgeschenk Duel, een novelle die in Nederland gratis werd meegegeven aan iedereen die voor minstens 12,50 euro boeken kocht. Hierdoor kwam hij volop in de aandacht. Het tijdschrift Passionate wijdde zelfs een hele editie aan hem.

Sfeerbeelden van de viering van twintig jaar Gimmick! Daaronder een fantastische voordracht van Herman Brusselmans en enige gedichten van Christophe Vekeman.

Sam De Ryck

Joost Zwagerman brak in 1989 door met Gimmick!, een roman over de woelige Amsterdamse kunstscene. Vorig jaar werd de twintigste verjaardag van dat boek nog gevierd in concertzaal Paradiso in Amsterdam. Nu heeft N279 Entertainment, een nieuw Nederlands productiebedrijf, de rechten gekocht. De film zou eind 2011 moeten uitkomen. Christophe Dirickx (De Helaasheid der Dingen) zorgt voor het scenario. Wie de rollen zal vertolken is nog niet bekend. Zwagerman schreef dit jaar het boekenweekgeschenk Duel, een novelle die in Nederland gratis werd meegegeven aan iedereen die voor minstens 12,50 euro boeken kocht. Hierdoor kwam hij volop in de aandacht. Het tijdschrift Passionate wijdde zelfs een hele editie aan hem. Sfeerbeelden van de viering van twintig jaar Gimmick! Daaronder een fantastische voordracht van Herman Brusselmans en enige gedichten van Christophe Vekeman. Sam De Ryck