Ook Tim De Keersmaeckers zal met "No Man is an Island" aanwezig zijn op het festival. Hot Docs is het grootste documentairefestival van Noord-Amerika, laat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag weten.

No Man is an Island zal vertoond worden binnen het competitieve deel International Spectrum. The Land of the Enlightened zal worden afgespeeld binnen het World Showcase-programma.

The Land of the Enlightened is een cross-over tussen documentaire en fictie. De Pue vertelt in deze prent het verhaal van de oorlog in Afghanistan gezien door de ogen van Afghaanse kinderen. Geen gemakkelijk onderwerp, maar al tijdens het Sundance filmfestival smulden ze van de prachtige beelden en interessante mix tussen fictie en non-fictie. Screen Daily en The Salt Lake Tribune prezen de 'lumineuze cinematografie' en de 'hypnotiserende combinatie van romantiek en rauw realisme.' (AB/LP/BELGA)

Ook Tim De Keersmaeckers zal met "No Man is an Island" aanwezig zijn op het festival. Hot Docs is het grootste documentairefestival van Noord-Amerika, laat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag weten.No Man is an Island zal vertoond worden binnen het competitieve deel International Spectrum. The Land of the Enlightened zal worden afgespeeld binnen het World Showcase-programma.The Land of the Enlightened is een cross-over tussen documentaire en fictie. De Pue vertelt in deze prent het verhaal van de oorlog in Afghanistan gezien door de ogen van Afghaanse kinderen. Geen gemakkelijk onderwerp, maar al tijdens het Sundance filmfestival smulden ze van de prachtige beelden en interessante mix tussen fictie en non-fictie. Screen Daily en The Salt Lake Tribune prezen de 'lumineuze cinematografie' en de 'hypnotiserende combinatie van romantiek en rauw realisme.' (AB/LP/BELGA)