“The Land of Enlightened” geselecteerd voor grootste documentairefestival van Noord-Amerika

Een beeld uit 'The Land of the Enlightened', een van de meest succesvolle Vlaamse docu's van de laatste jaren © /

De veelbesproken documentaire/langspeelfilm van Pieter-Jan De Pue, “The Land of the Enlightened”, is geselecteerd voor het internationale documentairefestival Hot Docs in Canada.

Ook Tim De Keersmaeckers zal met “No Man is an Island” aanwezig zijn op het festival. Hot Docs is het grootste documentairefestival van Noord-Amerika, laat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag weten.

No Man is an Island zal vertoond worden binnen het competitieve deel International Spectrum. The Land of the Enlightened zal worden afgespeeld binnen het World Showcase-programma.

The Land of the Enlightened is een cross-over tussen documentaire en fictie. De Pue vertelt in deze prent het verhaal van de oorlog in Afghanistan gezien door de ogen van Afghaanse kinderen. Geen gemakkelijk onderwerp, maar al tijdens het Sundance filmfestival smulden ze van de prachtige beelden en interessante mix tussen fictie en non-fictie. Screen Daily en The Salt Lake Tribune prezen de ‘lumineuze cinematografie’ en de ‘hypnotiserende combinatie van romantiek en rauw realisme.’ (AB/LP/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content