Zijn zonen Joshua en Mark maakten het overlijden van hun vader bekend. Stanley Donen werd 94 jaar.

Donens naam blijft voor altijd verbonden aan de filmmaatschappij MGM en de dansende acteur Gene Kelly. Zijn debuut als regisseur maakte hij in 1951 met 'Royal Wedding', waarin Fred Astaire bijna letterlijke de pannen van het dak danste (het leek of hij danste op muren en het plafond, nvdr). Meer dan 30 jaar later deed Donen dat kunstje over voor de videoclip 'Dancing on the Ceiling' van Lionel Richie.

Andere musicals van Donens hand: 'Seven Brides for Seven Brothers'(1954), 'Funny Face' (1957), 'The Pajama Game' (1957) and 'Damn Yankees' (1958). In 1952 maakte hij met Kelly 'de meest genietbare musical uit de geschiedenis', naar de woorden van de gerenommeerde filmcritica Pauline Kael.

Zijn zonen Joshua en Mark maakten het overlijden van hun vader bekend. Stanley Donen werd 94 jaar. Donens naam blijft voor altijd verbonden aan de filmmaatschappij MGM en de dansende acteur Gene Kelly. Zijn debuut als regisseur maakte hij in 1951 met 'Royal Wedding', waarin Fred Astaire bijna letterlijke de pannen van het dak danste (het leek of hij danste op muren en het plafond, nvdr). Meer dan 30 jaar later deed Donen dat kunstje over voor de videoclip 'Dancing on the Ceiling' van Lionel Richie. Andere musicals van Donens hand: 'Seven Brides for Seven Brothers'(1954), 'Funny Face' (1957), 'The Pajama Game' (1957) and 'Damn Yankees' (1958). In 1952 maakte hij met Kelly 'de meest genietbare musical uit de geschiedenis', naar de woorden van de gerenommeerde filmcritica Pauline Kael.