McQueen deed de plannen van zijn nieuwe project uit de doeken tijdens een gala-avond in New York. Hij wil een film regisseren over het leven van Paul Robeson, de zwarte acteur die ook een politiek activist was. Dat schrijft Variety.

"Ik wil al zes jaar een film over zijn leven maken", aldus McQueen. Al na zijn film 'Hunger' uit 2008 wilde hij het leven en de nalatenschap van Robeson verfilmen, maar McQueen vindt dat hij nu pas de kracht en ervaring heeft om zo'n verhaal te kunnen vertellen. Steve McQueen leerde Robeson kennen toen hij veertien jaar oud was door boeken en artikels.

Robeson werd geboren in 1898 en was de zoon van een ontsnapte slaaf. Hij kreeg in de vorige eeuw bekendheid dankzij films als 'The Emperor Jones' uit 1933 en 'Snowboat' uit 1936. Daarnaast was hij ook zanger, atleet en activist. Hij streed tegen de sociale ongelijkheid en racisme. Robeson sprak zich ook openlijk uit tegen het nazisme. Tijdens de McCarthy-periode, waarin veel acteurs ervan werden beschuldigd communisten te zijn, kwam ook hij zonder werk te zitten. Dat was een enorme klap voor Robeson.

Eerder maakte McQueen al een videokunstwerk met Robeson als onderwerp: 'End Credits'. Wie de hoofdrol van Robeson voor zijn rekening gaan nemen in de nieuwe film is nog niet bekend. Ook over de data van opnames is nog geen nieuws. (LVR)

McQueen deed de plannen van zijn nieuwe project uit de doeken tijdens een gala-avond in New York. Hij wil een film regisseren over het leven van Paul Robeson, de zwarte acteur die ook een politiek activist was. Dat schrijft Variety."Ik wil al zes jaar een film over zijn leven maken", aldus McQueen. Al na zijn film 'Hunger' uit 2008 wilde hij het leven en de nalatenschap van Robeson verfilmen, maar McQueen vindt dat hij nu pas de kracht en ervaring heeft om zo'n verhaal te kunnen vertellen. Steve McQueen leerde Robeson kennen toen hij veertien jaar oud was door boeken en artikels.Robeson werd geboren in 1898 en was de zoon van een ontsnapte slaaf. Hij kreeg in de vorige eeuw bekendheid dankzij films als 'The Emperor Jones' uit 1933 en 'Snowboat' uit 1936. Daarnaast was hij ook zanger, atleet en activist. Hij streed tegen de sociale ongelijkheid en racisme. Robeson sprak zich ook openlijk uit tegen het nazisme. Tijdens de McCarthy-periode, waarin veel acteurs ervan werden beschuldigd communisten te zijn, kwam ook hij zonder werk te zitten. Dat was een enorme klap voor Robeson. Eerder maakte McQueen al een videokunstwerk met Robeson als onderwerp: 'End Credits'. Wie de hoofdrol van Robeson voor zijn rekening gaan nemen in de nieuwe film is nog niet bekend. Ook over de data van opnames is nog geen nieuws. (LVR)