De jongste van de gebroeders Gallagher heeft na de split van Oasis blijkbaar genoeg tijd om zich te wagen aan een biopic over zijn favoriete band. "The Longest Cocktail Party: An Insider's Diary of the Beatles, Their Million Dollar Apple Empire and Its Wild Rise and Fall" is daarenboven het favoriete Beatles-boek van Liam en zijn broer Noel. Het werd in 1972 geschreven door de toenmalige PR-man van Apple Records, Richard DiLello en het biedt een blik achter de schermen van de laatste Beatles-jaren. In deze "studio-jaren" zaten de heren niet verlegen om een experimentje met LSD of ander geestesverruimends meer of minder. Verwacht u dus aan een film vol zakelijke, artistieke, Yoko-gerelateerde en andere conflicten. Noel Gallagher omschreef deze chronologie van de split van de meest succesvolle band aller tijden ooit als "fucking brilliant". Waarom zouden wij dan nog twijfelen aan de kwaliteit van het verhaal?

Wie in de regisseursstoel gaat zitten, of Liam zijn natte droom zal realiseren door zelf Lennon gestalte te geven en of de titel van de film iets makkelijker te onthouden zal zijn, is nog niet bekend. Liam geeft deze week op het Filmfestival van Cannes wel meer uitleg bij zijn ambitieuze filmplannen. Wij volgen alles op.

Wat Liam zo fantastisch vindt aan de Fab Four kan hij nog steeds het best zelf vertellen.

Jan Walraven

De jongste van de gebroeders Gallagher heeft na de split van Oasis blijkbaar genoeg tijd om zich te wagen aan een biopic over zijn favoriete band. "The Longest Cocktail Party: An Insider's Diary of the Beatles, Their Million Dollar Apple Empire and Its Wild Rise and Fall" is daarenboven het favoriete Beatles-boek van Liam en zijn broer Noel. Het werd in 1972 geschreven door de toenmalige PR-man van Apple Records, Richard DiLello en het biedt een blik achter de schermen van de laatste Beatles-jaren. In deze "studio-jaren" zaten de heren niet verlegen om een experimentje met LSD of ander geestesverruimends meer of minder. Verwacht u dus aan een film vol zakelijke, artistieke, Yoko-gerelateerde en andere conflicten. Noel Gallagher omschreef deze chronologie van de split van de meest succesvolle band aller tijden ooit als "fucking brilliant". Waarom zouden wij dan nog twijfelen aan de kwaliteit van het verhaal? Wie in de regisseursstoel gaat zitten, of Liam zijn natte droom zal realiseren door zelf Lennon gestalte te geven en of de titel van de film iets makkelijker te onthouden zal zijn, is nog niet bekend. Liam geeft deze week op het Filmfestival van Cannes wel meer uitleg bij zijn ambitieuze filmplannen. Wij volgen alles op. Wat Liam zo fantastisch vindt aan de Fab Four kan hij nog steeds het best zelf vertellen. Jan Walraven