Het Grote Oscars-interview: Mark Ruffalo

24/02/16 om 13:59 - Bijgewerkt op 25/02/16 om 17:48

Knack Focus blikt vooruit op de Oscars met tal van grote kanshebbers. Vandaag: Mark Ruffalo - bekend als Hulk -, genomineerd voor beste mannelijke bijrol voor zijn prestatie in het suspensedrama Spotlight, tevens in de running voor de Oscar voor beste film.

Kinderen en comicnerds kennen hem als Bruce Banner/Hulk uit The Avengers. Meerwaardezoekers als de gedreven karakterkop uit Collateral, Zodiac, Foxcatcher en andere toppers. Mark Ruffalo on the record over zijn Oscargenomineerde rol in Spotlight, een journalistieke dossierfilm over het beruchte pedofilieschandaal binnen de katholieke kerk van Boston. 'Het serieuzere, onafhankelijke dramawerk blijft het krachthonk waar ik al mijn acteerspieren kan oefenen.'

Ze zijn schaars in het Hollywood-acteursgild, de karakteracteurs die na hun veertigste en na een ernstige ziekte alsnog een plek op de A-list konden veroveren. Mark Ruffalo slaagde er wél in. Jarenlang moest de arbeiderszoon uit Wisconsin zich tevredenstellen met bijrolletjes, tv-series of bijklussen als barman. En in 2001 leek een hersentumor zelfs zijn carrière en mogelijk zijn leven vroegtijdig te beëindigen. Maar Ruffalo ging met succes onder het mes, pikte dapper de draad op en begon aan een comeback waar zelfs Rocky Balboa jaloers zou op zijn.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners