Het Grote Oscars-interview: Charlotte Rampling

23/02/16 om 10:53 - Bijgewerkt op 25/02/16 om 17:43

Bron: Knack Focus

Knack Focus blikt vooruit op de Oscars met tal van grote kanshebbers. Vandaag: Charlotte Rampling, genomineerd in de categorie beste actrice voor haar uitstekende rol in het ragfijne relatiedrama '45 Years' (de zoveelste parel op haar kroon).

Op haar 69e mag Charlotte Rampling pronken met haar allereerste Oscar-nominatie, voor het ragfijne relatiedrama 45 Years. Leeftijd heeft dan ook per definitie geen vat op de Britse actrice, die al haar hele carrière vastberaden haar eigen weg volgt. 'Ik voel me nog even dynamisch als toen ik twintig was.'

'Dat zou mooi zijn', zegt Charlotte Rampling met een monkellachje als ik opmerk dat haar vertolking in Andrew Haighs prachtige 45 Years voor mijn part een Oscar mag krijgen. 'Kun je dat voor me regelen?' Moeilijk uit te maken hoe ernstig ze het meent. Als Rampling echt haar zinnen had gezet op zo'n beeldje, zou ze nooit - weken na dit interview - de hele hetze over de afwezigheid van zwarte Oscargenomineerden bestempeld hebben als 'antiblank racisme', zoals ze onlangs deed. Anderzijds voelde ze zich wel verplicht haar controversiële woorden achteraf te verduidelijken.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners