Het Grote Oscars-interview: Eddie Redmayne

22/02/16 om 11:20 - Bijgewerkt op 25/02/16 om 17:46

Bron: Knack Focus

Knack Focus blikt vooruit op de Oscars met tal van grote kanshebbers. Vandaag: Eddie Redmayne, genomineerd in de categorie beste acteur voor zijn rol van transgender Lili Elbe in 'The Danish Girl'.

Zelfs Matthias Schoenaerts wilde hem binnendraaien. Om maar te zeggen dat Eddie Redmayne voor The Danish Girl andermaal een indrukwekkende metamorfose heeft ondergaan. Na Stephen Hawking in The Theory of Everything transformeert hij deze keer in transgenderpionier Lili Elbe. 'Ik vóélde gewoon de blikken van de anderen op de set.'

'Ik dacht meteen: die moet ik mijn nummer geven en vragen om na de repetities iets te gaan drinken', grapt Matthias Schoenaerts, die een in Parijs verzeilde jeugdvriend van Lili speelt. 'In mijn scènes met Eddie stond ik tegenover Lili. Punt. Ik zag Eddie niet. Dat spreekt boekdelen over zijn passie en werkkracht.' Redmaynes tegenspeelsters waren al evenzeer onder de indruk: 'De eerste keer dat Lili de kamer betrad, herkende ik Eddie niet. Ik zag alleen maar een beeldschone vrouw die me omverblies', zegt Amber Heard, in het echte leven mevrouw Johnny Depp, in The Danish Girl balletdanseres Ulla.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners